През 2023 г. продажбите на водещия световен доставчик на технологии и услуги „Бош“ достигнаха рекордните 91,6 милиарда евро, отбелязвайки ръст от 3,8% или 8% без ефекта от курсовите разлики, според българското поделение на компанията. Освен това печалбата от дейността преди лихви и данъци (EBIT) възлезе на 4,8 милиарда евро, което представлява значително увеличение спрямо 3,8 милиарда евро през 2022 г. Въпреки тези постижения, компанията предвижда умерен ръст на оборота от 5 до 7% за 2024 г., като печалбата може да остане на нивата от предходната година.

Глобалният икономически растеж се очаква да бъде сравнително нисък през 2024 г., като Международният валутен фонд прогнозира увеличение от само 2,3%. Очаква се автомобилното производство да продължи да страда от застой, а пазарът на машиностроенето да остане слаб. Въпреки това, има надежда за леко подобрение на потребителските пазари, тъй като ограниченията за клиентите започват да намаляват. Според Маркус Форшнер, член на Управителния съвет и главен финансов директор на Robert Bosch GmbH, „Смятаме, че 70% от всички нови автомобили в Европа вероятно ще бъдат изцяло електрически до 2030 г. Тази цифра вероятно ще бъде 40 до 50% в Китай и Северна Америка“.

Въпреки тези предизвикателства, „Бош“ продължава да расте и към края на 2023 г. в компанията работят 429 416 души по целия свят, което е с 8078 повече от предходната година. Миналата година броят на служителите се увеличи във всички региони, включително и в Германия. Най-значителният регионален растеж беше отбелязан в Северна и Южна Америка.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Dividento.com във Facebook