Датският производител на играчки „Лего“ (Lego) може да се похвали с успешна 2023 година, въпреки предизвикателствата на световния пазар на играчки. Според последните данни, компанията отчете увеличение на продажбите си в целия свят, въпреки спада на китайския пазар.

През 2023 година общите приходи на „Лего“ нараснаха с 2% до впечатляващата сума от 65,9 милиарда датски крони (приблизително 9,65 милиарда долара). Тази цифра включва и приходите на дистрибуторите на продуктите на компанията.
Въпреки че световният пазар на играчки се сви с 7% през изминалата година, „Лего“ успя да постигне увеличение на продажбите си с 4% и да увеличи своя пазарен дял. Този успех се дължи на значителния ръст на пазарите в Централна и Източна Европа, както и в САЩ.

Главният изпълнителен директор на „Лего“, Нилс Кристиансен, изрази оптимизъм за бъдещето на компанията, като посочи, че очаква „едноцифрен ръст“ на продажбите през текущата година.

През последните години „Лего“ е направила значителни инвестиции в разширяването на производствения си капацитет и откриването на нови магазини. През 2023 година бяха открити още 147 магазина на „Лего“, като общият брой на техните търговски обекти в света вече надхвърля 1000.

Повече от 500 от тези магазини се намират в Китай, което подчертава важността на китайския пазар за „Лего“. Компанията посочи, че сред най-търсените продукти са конструкторите с цветни пластмасови детски кубчета, като например „Лего Междузвездни войни“ (Lego Star Wars) и „Лего Сити“ (Lego City).

С тези впечатляващи резултати и стратегия за разширяване на пазарите, „Лего“ остава една от водещите компании в света на играчките и се надява на още успешни години пред себе си.

Качествени мъжки дрехи на достъпна цена от онлайн магазин Sybrelo си грабни сега.

Станете почитатели на Dividento.com във Facebook