Доставките на смартфони за пазара в Китай, реализирани от технологичния гигант Apple през първото тримесечие на годината, са намалели с 19% в сравнение със същия период на миналата година. Това е най-слабото представяне на американската компания на китайския пазар от 2020 г. насам, според последните данни на компанията за пазарни анализи в технологичния сектор Counterpoint Research, цитирани от Reuters.

Пазарният дял на Apple в Китай намалява до 15,7% през периода януари-март 2024 г., което е значително понижение от 19,7% през същото тримесечие на 2023 г. Това слабо представяне може да се отдаде на различни фактори, включително нарастващата конкуренция от местни производители на смартфони и потенциалното въздействие на икономическата несигурност върху потребителските разходи.

Междувременно китайският технологичен гигант Huawei продължава да печели позиции на домашния си пазар. Продажбите на компанията са нараснали със 70% през първото тримесечие на тази година, което показва, че тя бързо настига Apple на най-големия пазар на смартфони в света. Този впечатляващ ръст демонстрира способността на Huawei да се адаптира към предизвикателствата на местния пазар и да се възползва от възможностите, които възникват.

Въпреки продължаващите икономически предизвикателства и геополитическото напрежение между Съединените щати и Китай, пазарът на смартфони в страната остава силно конкурентен и динамичен. Докато Apple се бори да запази позицията си на върха, други компании продължават да разширяват присъствието си и да привличат клиенти с иновативни продукти и услуги.

В заключение, представянето на Apple на китайския пазар на смартфони през първото тримесечие на годината беше разочароващо, тъй като отбеляза най-слабия резултат на компанията от 2020 г. насам. Междувременно Huawei продължава да печели позиции и да се приближава до лидерството на пазара. Тази тенденция подчертава значението на постоянните иновации и адаптивността в силно конкурентната индустрия на смартфоните.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Dividento.com във Facebook