Следващото поколение смартфони на Apple, iPhone 16, се очаква да въведе множество функции, базирани на изкуствен интелект (AI), издигайки нивото на потребителското изживяване и поставяйки Apple в челните редици на AI революцията. Представянето на този новаторски телефон ще се състои тази вечер в Купертино, Калифорния, в зала, кръстена на съоснователя на Apple, Стив Джобс.

Преглед на историята на iPhone

Apple представи първия iPhone през 2007 г., променяйки завинаги пейзажа на мобилните технологии. Оттогава компанията е продала милиарди единици, генерирайки приблизително 3 трилиона долара богатство за своите инвеститори. Въпреки това, през последните години темповете на иновации в iPhone изглеждаха по-бавни, което доведе до спад в продажбите.

Възходът на AI и значението му за iPhone 16

IPhone 16 представлява значителна промяна в стратегията на Apple, тъй като е първият модел, специално проектиран с фокус върху изкуствения интелект – област, която се очаква да предизвика най-голямата революция в индустрията от представянето на оригиналния iPhone преди 17 години.

Анализаторът на Wedbush Securities Dan Ives прогнозира, че напредъкът, включен в iPhone 16, може да утвърди Apple като „пазител“ на потребителската AI революция. Компанията демонстрира своя ангажимент към AI по време на конференция за софтуерни разработчици по-рано тази година, създавайки очакване сред потребителите за предстоящото представяне.

Конкуренцията и надпреварата за AI

Докато Apple се подготвя да пусне своя AI-мощен iPhone 16, конкурентите като Samsung и Google направиха значителни крачки в собственото си развитие на AI. Samsung представи своя флагман Galaxy S24 през януари, оборудван с усъвършенствани AI възможности, докато Google разкри своите най-нови Pixel 9 телефони миналия месец, подчертавайки техните AI функции.

Функции на AI на Apple срещу конкуренцията

Много от функциите на AI на Apple ще работят локално на устройството, вместо да разчитат на отдалечени центрове за данни, което изисква специализиран процесор, наличен в предстоящите модели iPhone 16 и неговия висок клас предшественик, iPhone 15s. Това уникално предложение може да даде на iPhone 16 значително предимство пред конкурентите, които разчитат в голяма степен на отдалечени сървъри за своите AI функции.

Очакван скок в продажбите

Тъй като iPhone 16 обещава да предостави на потребителите най-съвременни AI функции, анализаторите очакват повишено търсене на устройството, което потенциално ще доведе до скок в продажбите на Apple. Акциите на Apple са се увеличили с 13% от представянето на новия бизнес подход през юни, увеличавайки пазарната капитализация на компанията с близо

С въвеждането на iPhone 16 Apple има възможност да преоткрие своята позиция на лидер на пазара на смартфони, като същевременно играе ключова роля в продължаващата AI революция. Като предоставя на потребителите най-съвременни AI функции, iPhone 16 има потенциала да стимулира растежа на продажбите и да продължи наследството на пионерския продукт на Стив Джобс.

Италиански дифузер от SELYNTA си вземи сега.

Станете почитатели на Dividento.com във Facebook