Ейч Ес Би Си Латинска Америка Би Ви (HSBC Latin America BV), подразделение на британския банков гигант Ейч Ес Би Си (HSBC), сключи обвързващо споразумение с Групо финансиеро Галисия (Grupo Financiero Galicia), водеща компания за финансови услуги в Аржентина, за продажбата на своя бизнес в страната. Сделката, оценена на 550 милиона долара, ще бъде коригирана според финансовите резултати на Ейч Ес Би Си Аржентина за периода до датата на приключване на сделката, която се очаква да стане в рамките на следващите 12 месеца.

Продажбата на бизнеса на Ейч Ес Би Си в Аржентина трябва да получи одобрение от съответните регулаторни органи, преди да бъде финализирана. Бизнесът на Ейч Ес Би Си в Аржентина обхваща различни сектори като банкиране, управление на активи и застраховане.

Според представител на компанията, тази сделка е част от стратегията на Ейч Ес Би Си да оптимизира своя портфейл от активи и да се фокусира върху ключовите пазари и сегменти. Продажбата на бизнеса в Аржентина ще позволи на HSBC да се концентрира върху други региони и да насочи своите усилия към постигането на по-висока ефективност и растеж.

След приключването на сделката, Групо финансиеро Галисия ще придобие контрол над бизнеса на HSBC в Аржентина, като ще наследи дейностите и активите му в страната. Тази сделка може да има значителен влияние върху финансовия пейзаж в Аржентина и да предостави нови възможности за развитие на финансовия сектор в региона.

Обаче, важно е да се подчертае, че сделката все още трябва да бъде одобрена от съответните регулаторни органи, преди да може да бъде финализирана. Следователно, ще бъде от съществено значение за участниците в сделката да се осигури съответното съгласие и одобрение, за да се осъществи трансферът на бизнеса в рамките на планираните срокове.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Dividento.com във Facebook