Шведският автомобилен производител Volvo Cars отбеляза рекордни месечни продажби през март, като пуснатият наскоро изцяло електрически малък спортен високопроходим автомобил (SUV) – EX30, изигра значителна роля за този успех. Продажбите през март са нараснали с 25% спрямо същия месец миналата година, достигайки 78 970 автомобила, което е най-високото ниво на месечни продажби, регистрирано някога от компанията. Общият обем на продажбите за първото тримесечие също се повиши с 12%.

Volvo Cars, която е мажоритарна собственост на китайския конгломерат Geely Holding, съобщи, че продажбите на изцяло електрически автомобили са се увеличили с 43%, представляващи 23% дял от всички продажби в световен мащаб. Компанията има за цел да постигне ръст на продажбите от поне 15% тази година и планира да се съсредоточи върху увеличаване на продажбите на своя нов модел EX30 през следващите месеци.

Европейският пазар, който е най-големият за Volvo Cars, отчита увеличение на продажбите от 33% през март, докато делът на продажбите на изцяло електрически автомобили се увеличава с 66% в сравнение с предходната година. В Съединените щати общите продажби са нараснали с 50%, въпреки че продажбите на изцяло електрически автомобили са намалели с 66%.

През януари Volvo Cars изрази своята увереност в „огромния потенциал“ на пазара на електрически превозни средства (EV). Очаква се електромобилите да съставляват половината от общия обем на продажбите на компанията до средата на това десетилетие, като до 2030 г. тя планира да продава само електрически превозни средства.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Dividento.com във Facebook