На 20 септември Националната музикална академия ще бъде домакин на изключителен клавирен рецитал, наречен „Далечно присъствие“. Събитието е част от новия градски фестивал за култура и изкуство „Аз съм София“, който се провежда в чест на празника на града – 17 септември. Концертът ще включва възхитителна смесица от испански и френски произведения, изпълнени от талантливата пианистка София Меликян.

Родена в Ереван, Армения, но израснала в Испания, София Меликян е известна със своите завладяващи изпълнения и дълбокото си разбиране на различни музикални стилове. Нейната концертна дейност обхваща Испания и множество международни сцени, където тя си сътрудничи с уважавани артисти като Амори Коейто, Гари Хофман, Торлейф Тедийн, Таня Бекер-Бендер, Силвия Симионеску, Лиз Берто, Ким Кашкашиан, Карен Узуниан и Филип Графин.

По време на „Далечното присъствие“ публиката ще има удоволствието да чуе творби от Рикардо Винес, Морис Равел, Деода дьо Северак и Хоакин Турина. Тези произведения отдават почит на Рикардо Винес (1875-1943), влиятелен каталонски пианист и второстепенен композитор, известен със страстта си към нова музика от съвременни композитори. Програмата обещава да покаже най-доброто от испанската и френската класическа музика, демонстрирайки гъвкавостта и изразителната сила на София Меликян като изпълнител.

Новосформираното трио на София Меликян, състоящо се от цигуларя Дейвид Арутунян и виолончелиста Микайел Хахназарян, наскоро издаде албум за британския лейбъл Rubicon Classics. Този компактдиск включва клавирни триа от Брамс и бележи началото на поредица от записи, фокусирани върху камерната музика на Брамс с пиано. Изборът на Франция Музик за CD на деня допълнително подчертава таланта и постиженията на това ново трио.

Билети за концерта „Далечно присъствие“ вече са налични, а местата са ограничени. Не пропускайте тази възможност да станете свидетели на изключителното майсторство на София Меликян и да се потопите в магията на испанската и френската класическа музика. Това събитие наистина ще бъде един от акцентите на фестивала „Аз съм София“ и празник за всички любители на изкуството.

Качествени мъжки дрехи на достъпна цена от онлайн магазин Sybrelo си грабни сега.

Станете почитатели на Dividento.com във Facebook