Благодарение на успешно реализирана реформа и програма за реклама на Черноморските общини, туристическите оператори в Германия съобщават за впечатляващ ръст от 20% в ранните резервации за предстоящия летен сезон. Тази важна информация беше обявена по време на изложението ITB в Берлин след активни преговори и срещи, проведени от министърът на туризма Зарица Динкова.

Най-голямата новина, която облекчи сърцата на българските туристически индустрии, беше анонсът на туристическата компания Der Touristik за готовността си да инвестира в България като семейна дестинация. Това е крачка напред за страната като туристически център, която гласно декларира амбицията си да привлече по-широк кръг от посетители с разнообразни предложения и удобства.

Въпреки това, в класацията на DRV Travel Trends за 2024 г., Турция се качи на върха, превземайки първото място като най-популярна дестинация за пакетни пътувания на германците. Югоизточната ни съседка се радва на огромен интерес от страна на туристите, особено сред семействата, които търсят разнообразни и пълноценни преживявания.

Според данните от изданието на DRV Travel Trends, Испания спада на второ място, но все пак се показва като значителен играч в индустрията с ръст от 29% в резервациите за Майорка спрямо предходната година. Гърция, Египет и Португалия следват на трето, четвърто и пето място съответно, като също така привличат вниманието на туристите с разнообразни атракции и предложения.

Тези статистики служат като стимул за България да продължи своята усилената работа за привличане на туристи и да се позиционира още по-силно като важен играч в европейския туристически пазар. Време е за иновации и развитие, които да удовлетворят все по-изискващите нужди на модерния турист.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Dividento.com във Facebook