Светът на спа процедурите никога не спира да се развива и да ни изненадва с нови и иновативни начини за поддържане на здравето и уелнеса. Специализираните спа центрове се превърнаха в истински оазиси на релаксация и грижа за тялото, където клиентите могат да се потопят в свят на комфорт и хармония. Сега, по време на 2023 година, ние ви представяме класацията си на най-популярните спа процедури, които са покорили сърцата и телата на клиентите.

Йони пара (Вагинална пара) (+124%)
На върха на списъка се нарежда Йони пара, известна още като вагинална пара. Тази процедура се радва на огромна популярност, като търсенията се увеличиха със 124% през последната година. Йони пара не само предоставя усещане за комфорт, но и се препоръчва като способ за регулиране на менструацията и облекчаване на менструалните спазми и подуването на корема. Това е иновативен начин за поддържане на женското здраве. Важно е да се отбележи, че в момента няма научни доказателства, които да подкрепят твърденията за терапевтичните ползи на йони парата. Практиката със сигурност има своите признати рискове и предупреждения, и някои здравни експерти съветват да се избягва.
Преди да се подложите на йони пара или на всяка друга нова спа процедура, е важно да се консултирате с лицензиран здравен специалист, който може да ви предостави информация и насоки, съобразени с вашите индивидуални нужди и здравословно състояние.

Кристални лечебни масажи (+91%)
Кристалните лечебни масажи също се нареждат в списъка на най-популярните спа процедури с нарастване от 91%. Този вид масаж включва поставянето на лечебни минерали и кристали около клиента, за да се възползва от техните лечебни свойства, докато получава масаж. Този вид терапия не само релаксира, но и се фокусира върху енергийнато балансиране и възстановяване на организма.

Традиционни масажи в турска баня (+85%)
Масажните процедури остават едни от най-популярните в спа индустрията, а традиционните масажи в турска баня се радват на нарастване от 85%. Те са една от най-старите и популярни спа процедури и произхода им е от традиционната турска баня или „хамам“. Турските бани са известни със своите парни помещения, горещи масажни плочи и специфична процедура за почистване и релаксация. Таза традиционна методика за релаксация продължава да пленява посетителите на спа центровете по света. Комбинацията от масаж, топла пара и ароматни масла създава изключително приятно и полезно изживяване. Те помагат за подобряване на кръвообращението, релаксация на мускулите, отпускане на напрежението и общо усещане за добро самочувствие. Тази процедура съчетава предимствата на масажа с благоприятните ефекти на парната терапия, което я прави популярен избор в света на спа и уелнеса.

Златни масажи (+84%)
Златните масажи със 23-каратово злато са предназначени да придадат на кожата розов блясък, също са сред предпочитаните спа процедури с ръст от 84%. Този вид масаж не само е луксозен, но и има антиоксидантни свойства, които помагат за омекотяване и подмладяване на кожата.

Солни сауни/стаи (+83%)
Солни сауни/стаи се нареждат на петото в класацията, като търсенията за тези процедури са се увеличили с 83%. Те предоставят уникално изживяване на релаксация и обновление, благодарение на микро-частици сол, които се разпръскват във въздуха и помагат за почистване на дихателните пътища и релаксацията на тялото. Солната терапия се твърди, че има редица положителни ефекти върху здравето. Тя може да помогне при различни състояния, като бронхит, астма, алергии, екземи, синусит и други дихателни и кожни проблеми. Сесиите на солна терапия обикновено са с продължителност от около 30 до 60 минути. Посетителите просто седят или лежат в стаята и вдишват солния аерозол. Някои солни стаи предоставят масажи или сеанси с медитация, за да се подсилят релаксиращите ефекти. Солната терапия се смята за безопасна и няма известни сериозни странични ефекти. Все пак, хората с определени медицински състояния или алергии трябва да се консултират с лекар преди да пристъпят към нея.

Най-добрите спа процедури за 2023 година

Спа индустрията продължава да е в центъра на вниманието на търсещите релаксация и уелнес, предоставяйки им разнообразни опции за грижа за тялото и душата. Списъкът за 2023 г. ни дава представа за текущите предпочитания на клиентите и ни показва как тяхната търсена релаксация се развива. Спа центровете продължават да изненадват и вдъхновяват с иновативни подходи към здравето и уелнеса, гарантирайки, че клиентите им получават най-доброто възможно обслужване и грижа за тялото си.

СПА Царска баня София: Открийте оазиса на спокойствие и релакс в столичния квартал Княжево, там където се разстилат „полите на Витоша“! Уникални по рода си SPA процедури в парна баня. Удоволствието от аромапарене ще събуди сетивата ви. Можете да се насладите на божествено потапяне в билки и плодове – чан на открито, където ще се насладите на комбинацията от топла изворна вода и свеж въздух. Посетете и се потопете в царство на релаксацията и блаженството!

Станете почитатели на Dividento.com във Facebook