Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) може да се похвали с три успешно финансирани проектни предложения по покана за кандидатстване по „Процедура за подкрепа на международни научни форуми, провеждани в Република България“ на Фонд „Научни изследвания“ (ФНИ). Проектите ще получат безвъзмездна финансова помощ съответно в размер на 15 000 лв., 10 000 лв. и 10 000 лв.

Един от проектите, ръководен от проф. д-р Даниела Фесчиян, катедра „Счетоводство и анализ“, има за тема „Счетоводство, дигитализация, устойчивост – наука и практика“. Вторият проект, ръководен от проф. д-р Мариана Янева, ръководител на катедра „Икономика на туризма“, ще се съсредоточи върху „Бранд България – гостоприемство в четири сезона с фокус здравен, делови и развлекателен туризъм“. Третият проект, ръководен от доц. д-р Янко Христозов, зам.-ректор по международната дейност и директор на Института по икономика и политики, ще изследва „Дигиталната трансформация и икономическото възстановяване в периода след кризата“.

Фондът за научни изследвания продължава да приема проектни предложения по процедурата за подкрепа на международни научни форуми, провеждащи се в България, до 1 ноември 2024 г. за форумите, планирани за периода от 1 април до 30 юни 2025 г. Към момента други отворени покани за разработване на проектни предложения към ФНИ включват:
„Българска научна периодика – 2025 г.“
„Конкурс за финансиране на фундаментални научни изследвания на млади учени и постдокторанти – 2024 г.“
„Конкурс за финансиране на фундаментални научни изследвания – 2024 г.“
„Програми за двустранно сътрудничество България – Китай/Мобилност 2024 г.“

Тези възможности за финансиране от страна на ФНИ насърчават научните изследвания и сътрудничеството между изследователи, институции и организации както в страната, така и в международен план.

Италиански дифузер от SELYNTA си вземи сега.

Станете почитатели на Dividento.com във Facebook