В днешния забързан свят грижата за красотата е от първостепенно значение. Много хора търсят естествени начини да поддържат здрава, сияйна кожа без използването на химически продукти. Един такъв метод, който набира популярност през последните години, е използването на лед за лице. В тази статия ще обсъдим ползите от използването на ледени кубчета върху лицето ви, как да ги използвате правилно и защо това е ефективна и автентична грижа за кожата.

Охлажда и успокоява кожата: Прилагането на ледени кубчета върху лицето може да помогне за намаляване на зачервяването и подпухването. Това се дължи на свиването на кръвоносните съдове близо до повърхността на кожата, което води до по-равномерен тен.

Стимулира циркулацията: Докато кожата ви се охлажда, тя също така стимулира притока на кръв към повърхността, което може да доведе до по-здрав вид на кожата с течение на времето.

Намалява появата на фини линии и бръчки: Тъй като ледените кубчета помагат за стягане на кожата, те могат да намалят появата на фини линии и бръчки. Редовната употреба може да доведе до видими подобрения във времето.

Хидратира кожата: Когато ледът се стопи върху кожата ви, той може да помогне за хидратиране на клетките отвътре, оставяйки кожата ви мека и еластична.

Увеличава производството на колаген: Студът може да увеличи производството на колаген в кожата ви, което я прави по-стегната и по-млада.

Преди да започнете, почистете лицето си с нежен почистващ препарат и го подсушете добре. След това увийте няколко кубчета лед в чиста кърпа или тънък плат. Това ще предотврати директния контакт на леда с кожата ви и ще намали риска от увреждане.

Дръжте кърпата със замразени кубчета върху лицето си за около 10-15 минути. Съсредоточете се върху зоните с най-много признаци на стареене, като челото, очите и устата. Можете също така леко да потупвате кожата си с ледената кърпа, за да подобрите кръвообращението.

Отстранете ледените кубчета и оставете кожата си да диша за няколко минути, преди да повторите процеса. Не забравяйте да избягвате зоната около очите, тъй като кожата там е много деликатна.

След приключване на лечението с лед нанесете любимия си овлажнител, за да заключите влагата в кожата си и да осигурите допълнителна хидратация.

Съвети за безопасно използване на ледени кубчета за лице
Ако сте нови в използването на лед за лице, започнете с кратки сесии (5-10 минути) и постепенно увеличете продължителността, докато кожата ви свикне.

Бъдете внимателни, когато прилагате лед върху области с розацея, екзема или други кожни заболявания, тъй като студът може да причини дразнене.

Уверете се, че вашите ледени кубчета са чисти и без бактерии, като ги приготвите сами у дома с филтрирана вода. Никога не използвайте кубчета лед от източник, на който нямате доверие.

Въпреки че лечението с лед обикновено е безопасно, винаги се консултирайте с вашия дерматолог, преди да въведете нова рутинна процедура за грижа за кожата. Те могат да предоставят персонализирани съвети въз основа на типа и състоянието на вашата кожа.

Използването на ледени кубчета за лице е прост, рентабилен и естествен начин да подобрите външния вид на кожата си. Като охладите, успокоите и хидратирате кожата си, можете да постигнете по-младежки, свеж вид. Само не забравяйте да следвате съветите за безопасност и да се консултирате с дерматолог, ако имате някакви притеснения относно употребата на лед за вашето специфично състояние на кожата.

Качествени мъжки дрехи на достъпна цена от онлайн магазин Sybrelo си грабни сега.

Станете почитатели на Dividento.com във Facebook