От 14 август посетителите на крайбрежната алея в Ахтопол ще могат да се насладят на нова атракция – пейки със стихове на известния поет Добромир Банев. Тези уникални съоръжения са оформени като книги и съдържат поетични произведения от автора. Официалното представяне на тази инициатива ще се състои на 14 август в „Летен кинобар“ в Царево, където Банев ще представи новата си книга с поезия „Всички дни се казват неделя“.

Инициативата за поставяне на пейки със стихове на Добромир Банев по крайбрежната алея в Ахтопол е вдъхновена от красотата на заобикалящата природа и романтичната атмосфера на мястото. Самите пейки са проектирани във формата на отворена книга, символизираща любовта към литературата и поезията. Върху страниците на тези необикновени пейки са гравирани избрани стихотворения от популярния поет, които посетителите могат да прочетат, докато се наслаждават на залезите над морето или просто си почиват сред природата.

Официалният старт на тази иновативна инициатива ще бъде даден на 14 август в „Летен кинобар“ в Царево, където Добромир Банев ще представи новата си книга с поезия „Всички дни се казват неделя“. По време на събитието присъстващите ще имат възможност да чуят авторски рецитали на неговите творби, да споделят мисли и емоции около поезията и да задават въпроси на самия Банев.

Марин Киров, кмет на община Царево, споделя своето вълнение от този проект, заявявайки, че изборът именно творбите на Добромир Банев да бъдат поставени на пейки по крайбрежната алея са идеални поради красивите залези, които се наблюдават при разходките там вечер. „Поезията предполага човек да се отпусне и да се наслади на любовта, морето и слънцето“, казва още той, цитиран в съобщението.

Подобни пейки с произведенията на популярни поети и писатели, както и с текстове на местни рибарски песни, вече има и на други места в град Царево, припомнят от общинската администрация.

Новата инициатива за поставяне на пейки със стихове на Добромир Банев по крайбрежната алея в Ахтопол несъмнено ще добави артистичен щрих към живописния морски пейзаж и ще предложи на посетителите едно уникално литературно изживяване. Докато се наслаждават на залезите и спокойствието наоколо, те ще могат да се докоснат до магията на поезията и да оценят още веднъж красотата на заобикалящата ги среда.

Качествени мъжки дрехи на достъпна цена от онлайн магазин Sybrelo си грабни сега.

Станете почитатели на Dividento.com във Facebook