На 21 ноември 2023 г. във Виена, австрийската столица, се открива нова глава в развитието на българския туризъм. Този вторник е отбелязан като денят, в който България официално се представя като дестинация за здравен туризъм, с основен акцент върху Медикъл/СПА и уелнес.

Събитието се организира с подкрепата на Министерството на туризма на Република България и при съдействието на посолството на България в Австрия. В изявата ще присъстват високопоставени представители на българската делегация, включително министърът на туризма г-жа Зарица Динкова и посланикът на България в Австрия Н. Пр. Десислава Найденова-Господинова.

Пазарът в Австрия стана обект на внимание със старта на вторият проект на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм. Този проект е част от стратегията на организацията за установяване на България като важна дестинация за целогодишен качествен здравен туризъм на световния пазар.

След успешната интеграция на България в списъка с държави, които Германската асоциация на здравноосигурителните каси признава и възстановява разходите за рехабилитация, страната ни заема все по-изявена позиция в световния здравен туризъм.

Събитието във Виена представлява не само официалното дебютиране на България пред австрийската професионална публика, но и възможност за срещи и обмен на опит между инвеститорите от най-големите български Медикъл/СПА и СПА обекти и представителите на австрийските застрахователни компании, туристически агенции и туроператори.

България съчетава богатото си природно наследство с модерните уелнес и Медикъл/СПА обекти, предоставяйки на посетителите възможността да се насладят на цялостен и висококачествен здравен туризъм през цялата година. Събитието във Виена е стъпка към утвърждаване на България като ключова точка за здравен туризъм в Европа и света.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Dividento.com във Facebook