Днес, представители на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм ще внесат своя принос в насърчаването на здравния туризъм в България, като представят страната ни като дестинация за целогодишно благоприятно въздействие върху здравето. Събитието ще се проведе в рамките на най-голямото международно туристическо изложение в света – ITB Berlin, под патронажа на Министерството на туризма на България.

Представителите на съюза ще разкрият възможности за провеждане на профилактика и рехабилитация в страната ни, като се подчертава, че средствата за тези услуги могат да бъдат възстановявани от германските здравни каси. Това отваря нови перспективи за засилване на медицинския туризъм и привличането на повече чуждестранни гости в България.

Събитието е част от програмата на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм за позициониране и ребрандиране на страната като качествена дестинация за здравен туризъм на германския пазар. Присъстващи в Берлин ще включат председателя на съюза, главния секретар, членове на Управителния съвет, кметове на общини и инвеститори в най-големите български Медикъл/СПА и СПА обекти, предлагащи висококачествени здравни услуги през цялата година.

Събитието предоставя възможност на 35 български туристически фирми и 9 общински администрации да представят своите предимства и да установят нови бизнес контакти. Индивидуално проектирани и брандирани работни места осигуряват подходяща атмосфера за провеждане на срещи и преговори.

Присъствието на страната на ITB Berlin се очертава като важен етап в стратегията за привличане на повече здравни туристи в България през цялата година.

Италиански дифузер от SELYNTA си вземи сега.

Станете почитатели на Dividento.com във Facebook