Днес се открива есенното издание на румънския туристически панаир в столицата Букурещ. Събитието ще се проведе в най-големия изложбен център в града – РОМЕКСПО. Обещаващо начало, което ще бъде на фокус през следващите три дни.

Не по-малко от 104 компании от 11 държави, включително България, ще представят своите туристически предложения и продукти. Най-голямото внимание обаче се съсредоточава върху българския щанд, който се радва на значително увеличение на площта си спрямо миналата година.

Според информацията от организаторите на панаира, българският официален информационен щанд, номер 23, заема внушителните 105 квадратни метра. Това го прави един от най-големите в сектора на международните участия на панаира. Тази година България е представена с 19 фирми и общини, които ще предложат своите туристически продукти и услуги.

Страната ни има репутацията на привлекателна туристическа дестинация, а участието си в румънския туристически панаир потвърждава стремежа й за активно участие в интегрирането на световните туристически тенденции. Възможността за българските компании и общини да се представят пред международна публика в този мащаб е от съществено значение за развитието на туристическия сектор у нас.

Не трябва да забравяме и предишното присъствие на България на румънските туристически панаири, където през февруари тази година страната ни беше отличена с най-голям щанд. Тогава събитието привлече вниманието на 20 000 посетители, което предостави уникална възможност за промотиране на българските туристически атракции и услуги.

България продължава да залага на туризма като ключова икономическа област и участието й в румънския туристически панаир е само едно потвърждение на ангажимента й към развитието на сектора. С увеличаването на площта на щанда и активното присъствие на българските компании и общини, страната ни изпраща силно послание за своето разнообразие и привлекателност като туристическа дестинация.“

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Dividento.com във Facebook