euShipments укрепва своите позиции в Централна и Източна Европа чрез придобиването на румънския фулфилмънт оператор Helpship. Тази новина идва като част от стратегията на компанията за затвърждаване на своето присъствие на ключовите пазари в региона.

Основният мотив зад тази сделка е възможността за създаване на синергии между двете компании, което ще доведе до оптимизиране на транзитните времена, ценовите нива и общото качество на предлаганите услуги. euShipments има за цел да помогне на онлайн търговците в решаването на логистичните им предизвикателства и да подобри операциите си на стратегически места.

Светлозар Димитров, съосновател и изпълнителен директор на euShipments, обясни, че „бизнес идеологията на euShipments е да решава логистичните проблеми на онлайн търговците“. Той подчерта, че компанията има стратегическа насоченост към укрепване на присъствието си на стратегически места, което включва и придобивания като това на Helpship.

След сделката Helpship, като част от групата на euShipments, ще предлага услуги за международни доставки на онлайн търговците, което ще отвори нови възможности за компанията. Helpship в момента обработва над 80 000 онлайн поръчки месечно, а основателят й Стефан Попа ще продължи да ръководи дейността й.

Основен фактор за осъществяването на тази сделка е стратегическият склад на Helpship, намиращ се в град Ордая, близо до румънската граница с Унгария. Това разположение му осигурява предимство, като се намира „на вратата между Източна и Западна Европа“. С подкрепата и менторството на фонда за рисков капитал BlackPeak Capital, Helpship ще може да се позиционира като водещ фулфилмънт оператор в Румъния, специализиран в международни решения за растеж и доставки от електронна търговия.

За euShipments това е второто придобиване след инвестицията, направена от BlackPeak Capital през 2022 година. През изминалата година компанията също придоби мажоритарен дял в хърватския си партньор Pick&Pack.

Мрежата на euShipments, която е създадена през 2012 година, включва над 27 европейски държави и разполага с 12 фулфилмънт центъра, от които четири са притежание на самата компания. euShipments се партнира с повече от 50 водещи куриерски компании в Европа и предлага над 600 метода на доставка.

С придобиването на Helpship, euShipments ще може да укрепи своето присъствие и да предоставя още по-комплексни и ефективни логистични решения на своите клиенти в Централна и Източна Европа.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Dividento.com във Facebook