Американската корпорация „ФедЕкс“ (FedEx) обяви, че ще обедини своите оперативни подразделения, за да подобри взаимодействието с клиентите си и да намали разходите. Това съобщи главният изпълнителен директор на компанията Радж Субраманиам.

Промените в структурата на компанията за пощенски и логистични услуги „ФедЕкс“ са част от плана да намали разходите си с 4 милиарда долара до края на финансовата 2025 година. Корпорацията е на път да постигне снижаване на разходите си в размер на 1 милиард долара през тази фискална година, която приключва на 31 май.

Намаляването на поръчките за доставки и опасенията от изпадане на глобалната икономика в рецесия са фактори, които ограничават нетните печалби на „ФедЕкс“. Предстоящото корпоративно преструктуриране цели да помогне на компанията да се адаптира по-добре към сегашните условия на пазара и да ускори усилията си за намаляване на разходите.

„ФедЕкс“ е една от водещите корпорации в областта на пощенските и логистични услуги в света. Компанията е основана през 1971 година в Мемфис, щата Тенеси, САЩ. В момента „ФедЕкс“ предлага широк спектър от услуги, включително доставки на писма, пакети и товари, логистика и консултиране. Компанията има над 500 000 служители по света и годишен оборот от над 70 милиарда долара.
Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Dividento.com във Facebook