Форд планира „драматично намаление“ на сложността на своята гама от продукти, за да намали разходите си и да постигне по-голяма печалба. Това обяви Джим Баумбик, началник на отдела за развитие на продуктите на автомобилната компания по време на конференция, организирана от Bank of America.

Според Баумбик, Форд планира да започне тази инициатива от модела за 2024 година. Това ще включва намаляване на сложността на продуктовата гама, за да намали разходите си. В същото време, компанията планира да разработва повече вариации на някои модели, като Bronco SUV, тъй като те предлагат по-голяма печалба в сравнение с базовия модел.

Форд иска да реагира на коментарите на изпълнителния директор Джим Фарли, че гамата от продукти и архитектурата на автомобилите на компанията са твърде сложни и скъпи. Това е важна стъпка за компанията, която се опитва да намали оперативните си разходи след като печалбите й за 2022 г. не отговарят на очакванията на инвеститорите.

Компанията също така планира да добави капацитет за производство на повече компактни пикапи Maverick, което ще й помогне да отговори на по-голямото търсене на този вид автомобили.

С тези инициативи, Форд се стреми да намали сложността на продуктите си и да постигне по-голяма печалба чрез по-добро управление на разходите. Това може да се окаже полезно за компанията, която се бори да се справи с конкуренцията в бранша на автомобилната индустрия.
Италиански дифузер от SELYNTA си вземи сега.

Станете почитатели на Dividento.com във Facebook