Френското правителство реши да промени условията за субсидиите за покупка на електромобили. Според новите мерки, от утре субсидията за купувачите с високи доходи ще бъде намалена от 5000 на 4000 евро. В същото време, за хората с годишен доход до 25 000 евро, субсидията остава в размер от 7000 евро.

Целта на тези мерки, както заявиха от правителството, е да се осигури балансиран бюджет, като се избегне превишаването на запазените 1,5 милиарда евро за субсидии за електромобили. През миналата година сумата беше надхвърлена с 300 милиона евро, което подчертава необходимостта от тези корекции.

Освен намаленията в субсидиите, правителството обяви и редукция в лизинговата схема за електромобили. Според новите условия, вноската ще бъде намалена с 100 евро за настоящата година. Тази програма беше предназначена за хора с ниски доходи, които са зависими от автомобила си, за да достигнат работното си място, разположено на поне 15 километра разстояние от техния дом.

Интересът към лизинговата схема за електромобили се оказа значително по-голям от очакванията. Прогнозите предвиждаха около 20-25 хиляди лизингови договора за цялата година, но само в рамките на няколко седмици след предложението бяха подписани около 50 000 такива договора.

Тези нови мерки на френското правителство ще имат значителен ефект върху пазара на електромобили и ще повлияят на потребителските решения в бъдеще. Според анализаторите, те могат да помогнат за постигането на по-голяма финансова устойчивост и ефективно разпределение на ресурсите в страната.

Качествени мъжки дрехи на достъпна цена от онлайн магазин Sybrelo си грабни сега.

Станете почитатели на Dividento.com във Facebook