Германската енергийна компания RWE, фокусирана върху производството на енергия от възобновяеми източници, обяви, че ще инвестира значителни средства в проекти по целия свят. Планът предвижда инвестиции от 55 милиарда евро между 2024 г. и 2030 г., като целта е да се увеличи портфолиото на фирмата за производство на зелена енергия от сегашните 35 гигавата на над 65 гигавата.

Изявленията бяха направени по време на ден на капиталовите пазари в Лондон, където Главният изпълнителен директор на RWE, Маркус Кребер, представи амбициозния план за бъдещето на компанията. Той подчерта, че инвестициите ще бъдат насочени към проекти за възобновяема енергия, технологии за складиране на въглероден двуокис и производство на водород.

Според Кребер, RWE прогнозира среден годишен ръст на приходите от около 14%, като целта е до 2030 г. те да достигнат 9 милиарда евро. През текущата година се очакват приходи в размер на 7,1-7,7 милиарда евро. Този ръст в приходите се очаква да бъде подкрепен от активната експанзия във възобновяемата енергия.
„Ние ставаме все по-зелени и увеличаваме приходите си, докато се декарбонизиране все по-бързо“. Той потвърди и амбицията на компанията да постигне климатична неутралност до 2040 г.

Сред ключовите области, в които RWE ще насочва своите инвестиции, са проекти за възобновяема енергия, които ще подпомогнат прехода към по-устойчиви енергийни източници, технологии за складиране на въглероден двуокис, целящи намаляване на въглеродния отпечатък, както и разработката на проекти за производство на водород, който става все по-важен като зелен енергиен носител.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Dividento.com във Facebook