През изминалата година летище Виена постигна втория най-добър резултат в своята история, обслужвайки внушителните 29,5 милиона пътници. Този успех представлява увеличение от 24,7 процента спрямо предходната година, като броят на пътниците достигна 93 процента от нивата преди пандемията.

Ръководството на концерна, отговарящо за летището, обяви, че ръстът се дължи на успешната стратегия за привличане на пътници и широката гама от предлагани дестинации. През 2023 г. основните дестинации включваха популярни места като Анталия, Майорка, Барселона, Банкок, Ню Йорк и Тайпе.

Отбелязан е значителен ръст в полетите до държави като Германия, Испания и Италия, като последната регистрира най-голям приръст в сравнение с 2019 г. Летище Виена се превърнало в предпочитана хъб за пътувания в тези региони, като предоставя удобни и ефективни връзки.

Според официалните данни прогнозата за финансовите резултати през 2024 г. е ободряваща. Летище Виена се очаква да постигне рекордни приходи от 970 милиона евро и нетна печалба от 210 милиона евро. Това свидетелства за устойчивото развитие на летището и успешната му стратегия за привличане на пътници и авиокомпании, осигурявайки стабилна икономическа основа за бъдещето.

С тези впечатляващи постижения летище Виена продължава да се утвърждава като водещ хъб в европейското въздушно пространство, предлагайки на пътниците върхови услуги и удобства.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Dividento.com във Facebook