Институтът за изследване на природния газ (ИИПГ), част от Форума на страните износителки на газ (ФСИГ), съобщи, че ще играе ключова роля в развитието на газовата индустрия чрез внедряване на нови технологични инструменти. Генералният директор на института, цитиран от алжирската новинарска агенция АПС, заяви, че този принос ще бъде осъществен чрез изследователски проекти и високо ниво на обучение за страните от ФСИГ.

Азедин Аджеб, директор на ИИПГ, отбеляза пред националното радио важната роля, която институтът ще изиграе като технологичен център, фокусиран върху изследователските проекти в областта на газа и опазването на околната среда. Той подчерта необходимостта от предоставяне на обучение на страните от ФСИГ и подчерта важността на сътрудничеството за поддържане на стабилни цени и балансиране на газовия пазар в световен мащаб.

През началото на 2023 г., министерството на външните работи и националната общност в чужбина подписаха споразумение с ФСИГ за настаняване на седалището на Института в Алжир. Този ход подчертава ангажимента на страните от ФСИГ към сътрудничеството и подкрепата на института.

Интересното забележителност е фокусът върху възможностите за развитие на възобновяема енергия. Директорът на ИИПГ подчерта необходимостта от инвестиции в този сектор, с цел намаляване на вътрешното потребление на газ и увеличаване на износа, запазвайки възможността за производство на електроенергия.

Специфичните проекти, върху които работи ИИПГ, включват изследвания върху факелните газове, които се считат за важен аспект от газовата индустрия. Проведените семинари, посветени на този въпрос, съчетани със сътрудничеството с Алжирската космическа агенция, доказват ангажимента на института към оптимизиране на производствените процеси и опазването на околната среда.

С очакванията за увеличаване на дяла на газа в енергийния микс до 26% през 2050 г., страните от ФСИГ и ИИПГ заемат активна позиция в насърчаването на чисти енергийни източници и балансиране на енергийния пазар.

Качествени мъжки дрехи на достъпна цена от онлайн магазин Sybrelo си грабни сега.

Станете почитатели на Dividento.com във Facebook