Компанията за отдаване на имоти под наем „Ербиенби“ (Airbnb) обяви, че очаква по-малко резервации и по-ниски средни дневни тарифи през второто тримесечие на тази година в сравнение с предходната, съобщи агенцията Ройтерс. Това предизвика спад на акциите на компанията с 11,5 на сто в извънработната търговия.

Американските туристически компании, които са се възползвали от по-високите цени и хибридната работа, също намалиха очакванията си за 2023 година. Предпандемичните модели на пътуване се връщат, а потребителите търсят по-евтино настаняване на фона на високата инфлация и опасенията за рецесия.

Компанията „Ербиенби“ е особено уязвима на това спадащо търсене, тъй като най-голяма част от клиентите й са в САЩ, където хората са по-чувствителни към цените. Главният изпълнителен директор на „Ербиенби“ Браян Чески потвърди това, като заяви, че жилищата с най-ниски цени в САЩ имат най-голяма заетост.

Въпреки това, компанията отбелязва нараснала брутна стойност на резервациите през първото тримесечие спрямо предходната година, като стойността им е достигнала 20,4 милиарда долара. Средните дневни тарифи са останали непроменени на годишна основа на 168 долара.

Според анализатора в „Търд бридж“ Никълъс Коули, натискът върху бюджета на домакинствата вероятно ще накара потребителите да изберат по-достъпни настанявания, което ще доведе до спад на средните дневни тарифи през идните тримесечия.

Въпреки трудностите, „Ербиенби“ остава конкурентна и набира нови наемодатели и потребители във все по-голяма степен. Компанията продължава да иновира и да предлага нови услуги, като например пътувания с високоскоростни влакове, наемане на автомобили и резервации за ресторанти. Тези нови иновации и услуги може да помогнат на „Ербиенби“ да задържи своята позиция на пазара, въпреки нарастващата конкуренция и намаляващите цени на настаняванията.

В заключение, „Ербиенби“ очаква по-малко резервации и по-ниски средни дневни тарифи през второто тримесечие на 2023 г., като реагира на тези предизвикателства с нови иновации и услуги, за да задържи своята позиция на пазара и да привлече повече наемодатели и потребители. Въпреки това, натискът върху бюджета на домакинствата и нарастващата конкуренция може да доведат до спад на цените на настаняванията в бъдеще.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Dividento.com във Facebook