Продажбите на сувенири и други стоки, свързани с коронацията на британския крал Чарлз Трети, са достигнали безпрецедентно високи нива в Обединеното кралство, информира ДПА. Производителят на луксозен порцелан „Халцион дейс“ (Halcyon Days) очаква приходите от продажбите на изделията от неговата колекция, създадена в чест на коронацията, да достигнат до над 1 милион британски лири (1,14 милиона евро). Компанията е увеличила броя на служителите си с 20 на сто от януари, за да може да бъдат произведени още 150 000 порцеланови продукта, над обичайния й производствен капацитет.

Освен „Халцион дейс“, компанията, която управлява онлайн платформата за търговия „иБей“ (eBay), отчита ръст на продажбите на сувенири, свързани с коронацията на Чарлз Трети. Търсенето на „кралски плюшени мечета“ в електронния магазин се е повишило с над 980 на сто на седмична база, на възглавнички с надпис „Бог да пази Краля“ – с 400 на сто, а на чашите с посвещение „Коронацията на крал Чарлз Трети“ – с над 260 на сто.

Нараства и търсенето на предмети, които имат инвестиционна стойност. Интересът към пощенските марки с образа на „Крал Чарлз“ се е удвоил в навечерието на уикенда, а към „сребърни монети, сечени в Кралския монетен двор“, се е увеличил с 200 на сто.

Британската верига от супермаркети „Сейнсбърис“ (Sainsbury’s) съобщи, че е продала панделки с обща дължина от 230,6 километра, както и 22 000 маски с образите на Чарлз Трети и на съпругата му, кралицата консорт Камила.

Италиански дифузер от SELYNTA си вземи сега.

Станете почитатели на Dividento.com във Facebook