„Тесла“ се готви да представи нов електромобил, който ще бъде по-достъпен за потребителите. Планът на компанията включва стартирането на производство на електромобил, цената на който ще започва от около 25 000 евро.

Тази стърка може да окаже силно въздействие върху продажбите на „Тесла“. Продажбите на електромобили на компанията изпитват забавяне в Европа и САЩ през последните месеци.

Една от причините за това забавление са високите цени на електромобилите, които са съчетани със завишените лихви. Потребителско проучване показва, че тези фактори са сред основните пречки пред разрастването на пазара. През първата половина на 2023 година, средната цена на електромобил в Европа беше около 65 000 евро, което ясно пречи на широката гама на тези автомобили. В сравнение, в Китай цената на среден електромобил е само 31 000 евро, както по данни на компанията „Джи Ай Ти Оу дайнамикс“ (JATO Dynamics).

Известно време, Илон Мъск, основател и CEO на „Тесла“, обещава да представи „народен“ електромобил, който да бъде по-достъпен за широката общественост.

За продажбата на по-икономични електромобили на пазара е от ключово значение за „Тесла“, ако иска да постигне целта си да увеличи годишните продажби до 20 милиона електромобила до 2030 година. Този амбициозен план изисква не само иновации в областта на електромобилните технологии, но и създаване на по-достъпни модели, които да привлекат по-широк кръг от клиенти.

В момента „Тесла“ остава мълчалива по въпроса и не предоставя официални коментари относно плановете си за новия електромобил с по-ниска цена. Нещо повече, остава да се види дали и кога този проект ще бъде реализиран и какъв ще бъде неговият точен характер и характеристики. Очакваме с интерес развитието на събитията и какво ще предложи „Тесла“ на бъдещите си клиенти в този ценови сегмент на пазара на електромобилите.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Dividento.com във Facebook