Тойота ще представи 10 нови изцяло електрически модели до 2026 година, като създаде ново специализирано звено, фокусирано върху електромобилите с батерии. Това заяви Хироки Накаджима, главен технологичен директор на компанията.

Тойота е известна с хибридната си технология, която разчита на комбинацията между бензинов и електрически двигател. Сега обаче, японският автомобилостроител се насочва към изцяло електрическите модели. Създаването на специализирано звено е част от стратегията на компанията да навакса изоставането си в този сегмент.

Според Накаджима, „Тойота“ планира да произведе 1,5 милиона електромобила годишно до 2026 година. Това е значително увеличение спрямо настоящите нива на производство на електрически превозни средства на компанията.

Този ход на Тойота идва в един момент, когато конкуренцията в сегмента на електромобилите се увеличава. Освен това, правителствата в различни страни на света също стимулират развитието на електрическите автомобили като част от стратегиите им за намаляване на емисиите от въглероден диоксид.

Тойота има голям опит в автомобилната индустрия и е водеща марка във възобновяемата енергия. Сега се насочва към разработването на електрически модели, което ще й позволи да запази позицията си на лидер в индустрията. С тези планове, „Тойота“ очевидно се стреми да използва своя опит и ресурси за разработване на електрически превозни средства, които ще са конкурентни и ефективни в дългосрочен план.
Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Dividento.com във Facebook