Toyota Motor, японският автомобилен гигант, обяви днес, че постигна исторически високи продажби през периода април-септември, продавайки рекордните 5,17 милиона превозни средства. Това представлява внушително увеличение от 9,1% спрямо същия период на миналата година.

През шестте месеца до края на септември, заводите на Toyota по света произведоха невиждан брой от 5,06 милиона превозни средства, което отново представлява повишение от 9,1% на годишна основа. Този ръст идва във време, когато снабдяването с полупроводници започна да се подобрява след предизвикателствата, свързани със задръстванията във вноса им.

Историческият успех на Toyota включва за първи път производство и продажби на над 5 милиона превозни средства през първите шест месеца на финансовата година на компанията.

Разрастването на производството се дължи на интензивната дейност на заводите на Toyota в Япония и Северна Америка, което подкрепи растежа на производството и на световния пазар. Въпреки това, в Китай компанията се сблъска с предизвикателства, след като продажбите й намаляха със 7,3% поради засилената конкуренция с местни производители на автомобили.

На вътрешния пазар в Япония Toyota постигна впечатляващо увеличение от 33,8%, продавайки 790,168 превозни средства. В чужбина също се отбеляза растеж, като продажбите на марката нараснаха с 5,5%, достигайки общо 4,38 милиона превозни средства.

Особено впечатляващ е успехът на Toyota в продажбите на електрически превозни средства, като компанията постигна седемкратно увеличение през разглеждания период, продавайки 58,984 такива автомобила спрямо предходната година. Този ръст е резултат от успешното представяне на нови модели на пазара.

С общия си успех в продажбите и производството, Toyota продължава да укрепва своята позиция като един от водещите световни производители на автомобили и подчертава ангажимента си към иновациите и разнообразието в автомобилната индустрия.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Dividento.com във Facebook