Според прогнозите на директора на Института за анализи и оценки в туризма, Румен Драганов, туристическият сезон в България през зимата ще бъде изключително успешен. Очаква се силно увеличение на туристите както от чужбина, така и от страната, като основни фактори за този ръст са разнообразието от почивки и предстоящите празници.
Туристите този зимен сезон няма да се ограничават само до ски почивките и заснежените планини. Очаква се значителен интерес към балнео, спа и уелнес отдиха. Също така, почивките при близките, роднини и приятели, свързани с предстоящите празници от църковния календар, създават допълнителни възможности за туризма в страната.

България ще бъде домакин на множество състезания, включително и световната купа по ски спортове. Този фактор е очаквано да привлече допълнителен брой туристи. Директорът на Института за анализи и оценки в туризма посочва, че този вид събития са ключови за привличането на чуждестранни посетители.

Според Румен Драганов, очакванията са, че този зимен сезон ще види значително увеличение на броя на чуждестранните туристи в България, като те се очаква да надхвърлят 1,7 милиона. Вътрешният туристически поток също ще бъде впечатляващ, с около 3,5 милиона пътувания на българите в страната през този период.
Въпреки двата военни конфликта, Драганов уверява, че те няма да оказват сериозно влияние върху туристическата индустрия. Прогнозите са, че през 2024 г., обемите ще се увеличат с около 5%, надхвърляйки реализираните през 2019 г.

Тази зима очакванията са най-много чуждестранни туристи от страните от ЕС, като те ще представляват около 62% от общия брой гости. Също така, се отбелязва растеж в туристическия поток от страни като Великобритания и Турция. Туристи от Израел също се очаква да предпочитат България за зимната си почивка поради спокойствието на дестинацията.

Прогнозните разчети сочат, че средната цена за почивка през двата предстоящи зимни празника в България ще бъде между 350 и 370 лева. Въпреки това, разнообразието от цени ще бъде широко, включително и луксозни вили или апартаменти с цени около 4000 лева на ден. Тенденцията е към предпочитане на къщи за гости, малки семейни хотели и вили, особено съчетани със спа и балнео процедури.

Туристическият бранш в България се подготвя за успешен зимен сезон, който обещава разнообразие от почивки и събития. Привличането на чуждестранни посетители, включително и по време на спортни събития, ще допринесе за стабилния растеж на туризма в страната.

Качествени мъжки дрехи на достъпна цена от онлайн магазин Sybrelo си грабни сега.

Станете почитатели на Dividento.com във Facebook