Първият ресторант от веригата „Ростик’с“ (Rostic’s), която се стреми да замени марката KFC в Русия, отвори врати в Москва днес, след като известната американска верига за бързо хранене се оттегли от страната в реакция на инвазията в Украйна, съобщи Франс прес.

Вътрешният интериор е променен, а ликът на полковник Сандърс – емблема на марката, е изчезнал. Дизайнът на логото и опаковките са в червено-бели ивици, напомнящи стила на KFC.

„Табелата се променя, но ресторантът трябва да запази автентичността си за клиентите“, обясни Константин Котов, съсобственик на руската компания „Смарт сървис“, която купи ресторантите KFC от американската група „Ям! Брандс“ през април.

Според него около сто ресторанта KFC ще бъдат преобразувани в „Ростик‘с“ до края на лятото. Преобразуването ще се извършва постепенно, тъй като американската верига имаше над 1100 ресторанта в Русия.

Менюто на новите ресторанти ще е идентично с това на KFC с две изключения: сандвичите „Туистър“ и „Боксмастър“, чиито патенти принадлежат на „Ям! Брандс“, ще бъдат преименувани на „Шеф-рол“ и „Ростмастър“ според Котов. „Всичко останало в менюто ще запази абсолютно същите имена и същата цена“, увери той.

Веригата ресторанти „Ростик‘с“ вече съществуваше в Русия между 1993 и 2012 г., като тогава бе изписвана на кирилица. Тя бе придобита от „Ям! Брандс“, а ресторантите й бяха преобразувани на KFC през 2012 г.

След започването на руската инвазия в Украйна и въвеждането на военно положение в някои украински региони, се влошава политическата и икономическата обстановка в страната. Избухват протести и сблъсъци между противници и поддръжници на руската интервенция, които често завършват с насилие и кървави инциденти.

Международната общност реагира бързо на ситуацията, наложи санкции на Русия и подкрепи украинското правителство в борбата срещу руската агресия. Въпреки това, конфликтът продължава да се разраства, като Русия успява да придобие контрол над значителни територии в източна Украйна.

Тази ситуация има големи последствия за всички държави в региона и за международната политика като цяло.
Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Dividento.com във Facebook