28-годишният предприемач Остин Ръсел придоби 82% дял във Forbes Global Media Holdings, компанията майка на известното бизнес списание Forbes, сделка оценена на близо 800 милиона долара. Това съобщиха две страни в изявление от петък. Продавачът, базираната в Хонконг Integrated Whale Media Investments, ще запази миноритарен дял, въпреки че Стив Форбс ще продължи да участва.

Основател и главен изпълнителен директор на Luminar Technologies, която предоставя технология за автономно шофиране на автомобилната индустрия, Ръсел е като най-младия „self-made“ милиардер в света, според Forbes от 2021 година. Компанията има пазарна капитализация от 2,1 милиарда долара и отчете продажби в размер на 40,7 милиона долара миналата година, но не е печеливша, според Fortune.

Ръсел възнамерява да служи като визионер за бранда Forbes и няма да участва във всекидневните операции, според изявлението. Въпреки това списанието Forbes планира да назначи нов борд, състоящ се от американски експерти в областта на медиите, технологиите и изкуствения интелект.

Списание Forbes е основано през 1917 г. от шотландеца Бърти Чарлз Форбс, който емигрира в Ню Йорк през 1904 г. и е нает като писател и финансов редактор в Journal of Commerce. След като става бизнес и финансов редактор в New York American, Бърти Чарлз Форбс създава списанието Forbes, където остава главен редактор до смъртта си през 1954 г.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Dividento.com във Facebook