Американският милиардер и филантроп Джордж Сорос прехвърля ръководството на фондациите си на сина си, който намери своя път в политиката и ще продължи мисията на „Отворено общество“.

Вълнуващи новини идват от света на филантропията, като американският милиардер и филантроп Джордж Сорос обяви, че предава контрола над своето огромно имение от фондации на своя син, Александър Сорос. Съобщението бе разкрито в интервю за престижното издание „Уолстрийт джърнъл“. Това предаване на властта идва след десетилетия, през които Джордж Сорос утвърждаваше своята роля като влиятелен фигура в сферата на филантропията и политиката.

Създадена през 80-те години на миналия век, системата от фондации „Отворено общество“ на Джордж Сорос инвестира значителни средства в различни каузи по целия свят. Фондациите подкрепят икономически и правни реформи, борбата за правата на малцинствата и бежанците, както и свободното слово. През годините те станаха синоним на подкрепата за демокрацията и леви политически идеи.

На 92-годишна възраст Джордж Сорос се е решил да предаде щафетата на своя син, 37-годишният Александър Сорос. В интервюто, публикувано в „Уолстрийт джърнъл“, Александър споделя, че е „по-политизиран“ от баща си и изразява безпокойство от възможната преизбиране на бившия президент Доналд Тръмп през 2024 година. Според него, парите не би трябвало да играят толкова голяма роля в политиката, но в условията на настоящата политическа среда, „Отворено общество“ ще продължи да финансира прогресивни каузи, които са от значение за тях.

Под ръководството на Александър Сорос „Отворено общество“ ще продължи своята подкрепа за демокрациите и американски политици от левицата. Освен това, фондациите ще добавят нови каузи като защитата на правото на аборт и насърчаване на равенството между половете. Това съобщение наследява важните цели на Джордж Сорос и отразява желанието на новото поколение да продължи да се бори за промени в света.

Въпреки че името на Джордж Сорос е било свързвано със спорове и контроверзии, той със сигурност е оставил забележим отпечатък в света на филантропията. Наследството на „Отворено общество“ сега е в ръцете на младия Сорос, който се ангажира да продължи с мисията и визията, поставени от неговия баща.

Времето ще покаже как ще се развиват фондациите „Отворено общество“ под новото ръководство. Но е ясно, че с прехвърлянето на властта на Александър Сорос, Джордж Сорос създава континуитет и сигнализира, че неговата филантропична мисия ще продължи да се развива и променя света и в бъдеще.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Dividento.com във Facebook