Уорън Бъфет и Чарли Мънгер, двамата знакови фигури на инвестиционния свят и ръководители на Berkshire Hathaway, са известни със своята проницателност и способност да преценят потенциала на компаниите. На годишната среща на конгломерата те споделиха своето мнение за Илон Мъск – главен изпълнителен директор на Tesla, SpaceX и Twitter.

Бъфет описа Мъск като „брилянтен, брилянтен човек“, който има мечти и основа да ги постигне. Мънгер също го нарече много талантлив, но добави, че Мъск се надценява. Въпреки това, двамата ръководители на Berkshire Hathaway отбелязаха, че те имат различен подход в сравнение с Мъск.

Бъфет и Мънгер се фокусират върху лесната работа, която може да бъде идентифицирана и върху дългосрочните инвестиции. Те изразиха уважение към Мъск за това, което е постигнал, но подчертаха, че не искат да се конкурират с него в много неща.

Илон Мъск отговори на туит, че оценява милите думи от Бъфет и Мънгер и добави, че работи много трудно, защото е главен изпълнителен директор на три компании – Tesla, SpaceX и Twitter. Той е говорил повече от веднъж за мъчителното натоварване на работата си, но продължава да постига успехи във всички три компании.

Tesla, SpaceX и Twitter са три от най-успешните компании на Мъск и продължават да привличат вниманието на обществото. SpaceX постигна нови върхове в областта на космическите полети, като успешно изпрати астронавти на Международната космическа станция. Tesla също продължава да бъде лидер в автомобилната индустрия с иновативните си електрически автомобили.

Мъск продължава да бъде един от най-влиятелните и иновативни предприемачи в света, въпреки коментарите на Бъфет и Мънгер за различията в подхода му. Неговият потенциал за промяна на индустрии, като автомобилната, космическата и дори технологичната, не може да бъде пренебрегнат.

Tesla е една от най-успешните компании на Мъск, която е революционизирала автомобилната индустрия с електрическите си автомобили и технологични решения. SpaceX, от друга страна, е компания, която се стреми да преодолее граници в космическата индустрия, като работи по разработването на мощни ракети, които могат да пренасят хора и товари на Луната и Марс. Twitter, въпреки че не е толкова известна като Tesla и SpaceX, е социална мрежа, която е известна със своето влияние върху политиката и общественото мнение.

Независимо от различията в подхода си към бизнеса, Уорън Бъфет и Чарли Мънгер не могат да отречат значимостта на Илон Мъск в индустриите, в които работи. Той е един от най-важните предприемачи в света и продължава да предизвиква стандартите в технологичните и иновационни сфери. В бъдеще можем да очакваме още изненади от него и компаниите му.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Dividento.com във Facebook