Свещите и тръстиковите дифузери са чудесен и практичен начин да накарате дома си да ухае приятно. Рийд дифузерът може да го оставите без надзор, докато свещите все пак трябва да ги наблюдавате. Пристигайки у дома, веднага улавяте финия аромат на тръстиков дифузер, без дори да драскате кибрит.

Въпреки това, един въпрос, който често се задава, е: Колко често трябва да сменям тръстиките в моя дифузер? Отговорът е труден, защото често се свежда до това колко често го използвате и много други фактори. Все пак има няколко начина да разберете кога са минали разцвета си и се очакват нови. 

Колко често трябва да сменяте тръстиките във вашия дифузер?

Чудите се колко често да сменяте тръстиките в дифузера? Е, отговорът се свежда до няколко променливи, от използваните видове тръстика до това колко често се използват. Въпреки това, когато купувате дифузер, можете да очаквате тръстиките да издържат приблизително три месеца.

Когато се научите как да използвате правилно рийд дифузер, можете да поддържате аромата траен за доста дълго време. И все пак, как да разберете кога да смените пръчиците и да се поглезите с нови? Е, има един истински издайнически знак: вече не можете да се наслаждавате на аромата му. 

Ако вече не можете да усетите миризмата, която излиза от бутилката на дифузера, може просто да имате нужда от обръщане на пръчките. Трябва да обръщате тръстиките на всеки две до три седмици, за да запазите аромата жив. Потапянето им в маслото дава възможност на сухите краища да поемат всичко, което могат, докато по-рано потопеното дъно се откроява и излъчва незабавно по-силен аромат.
 
Честото въртене на тръстиките няма да ги направи по-дълготрайни. Той просто поддържа приятния аромат в дома ви. Въпреки това, ако завъртите тръстиките и те все още не излъчват аромата на дифузера, това е ясен знак, че тръстиките вече не вършат работата си. 
Освен това е важно да се отбележи, че тръстиката не може да се използва повторно. Много хора смятат, че могат да измият маслата и да изсушат тръстиките, но това не работи. 

Съвети как да направите тръстиката си по-дълготрайна

Три месеца е средната продължителност на тръстиката. Въпреки това има начини да удължите живота им. При правилна грижа те могат да издържат доста дълго време. Ето някои прости правила и съвети как да направите вашите тръстики да издържат възможно най-дълго.
  
Поддържайте циркулация на въздуха

Очевидно имате нужда от лек бриз, който да поеме аромата и да го разнесе из дома. И все пак искате да избегнете поставянето на тръстиков дифузер директно пред отворен прозорец или вентилационен отвор на климатик. Фината циркулация на въздуха е всичко, от което се нуждаете, за да го разнасяте.

Избягвайте поставянето на дифузера в топли зони

Избягвайте да поставяте тръстиков дифузьор в топли зони, като например по протежение на перваза на прозорец, който има много пряка слънчева светлина. Като общо правило, дифузерите всъщност трябва да се държат в по-хладно, по-тъмно пространство или среда. По този начин ще предотвратите изсъхването на вашите тръстики.

Почистете тръстиките от прах, за да предотвратите запушване

Прахът може да се утаи почти навсякъде в дома. И когато тръстиките на дифузера се запрашат, те могат да се запушат, издавайки по-слаб аромат или никакъв. Когато това се случи, ще трябва да смените изцяло тръстиките. Можете също така да предотвратите това, като държите тръстиката далеч от отворите, които са склонни да разпръскват прах във въздуха. Пречиствателят на въздуха също помага да държите праха далеч от тръстиките на дифузера, както и от белите дробове , което ви позволява да дишате по-лесно, така че да можете да се наслаждавате много повече на аромата на дифузера!
Грабни сега италиански рийд дифузер от SELYNTA и ароматизирай дома си с чист и свеж мирис от природата.

Станете почитатели на Dividento.com във Facebook