Подразделението на Baidu за електрически превозни средства Jidu Auto заяви, че е набрало близо 400 милиона долара от китайската технологична компания Baidu и водещ автомобилен производител Zhejiang Geely Holding Group в нов кръг на финансиране.

Компанията заяви, че ще използва новите средства, за да ускори своите изследвания и разработки, особено в областта на автономното шофиране и интелигентното производство. Финансовите средства също така ще помогнат за комерсиалното производство на първия модел превозно средство.

В кръга не участват външни инвеститори. Компанията не предостави никакви подробности относно оценката си.

Главният изпълнителен директор на Jidu Ся Ипин каза, че дружеството очаква да събере близо 8 милиарда долара за разработване и производство на умни автомобили през следващите пет години, като добави, че финансирането ще дойде от Baidu и други инвеститори.

Jidu Auto е съвместна фирма между китайската търсачки Baidu и китайския автомобилен производител Geely. Стартира своята дейност преди година.

Планирано е първият автомобил да бъде представен на автомобилното изложение в Пекин през април. Масовото производство на електрическите превозни средства се очаква да започне през 2023 година.
Станете почитатели на Dividento.com във Facebook