Словашката компания Webglobe продължава плановете си да стане водещ доставчик на уеб хостинг в Централна и Източна Европа. Компанията навлиза на сръбския пазар с придобиване на три местни уеб хостинг дружества – NiNet, Eutelnet и Panet.

„Със закупуването им започнахме нашата експанзия на Балканите, която има голям потенциал за бъдещето. Това е пазар, който е много специфичен и ние възприемаме постепенното му консолидиране като стратегическо. И трите компании се вписват добре в нашето портфолио и ние с голямо нетърпение очакваме да работим с тях“, казва Игор Стречко, съсобственик и главен изпълнителен директор на Webglobe.

Компанията си е поставила за цел да стане основен играч в региона на Централна и Източна Европа. През 2019 г. тя навлезе на чешкия пазар, където планира да закупи още компании.

„Налязохме на чешкия пазар като неизвестна компания. Досега сме инвестирали осем милиона евро в него и купихме седем чешки компании. Искаме да продължим да се консолидираме там“, добави Стречко, който основа Webglobe преди 23 години.
Станете почитатели на Dividento.com във Facebook