Днес се проведе дискусия с участието на заместник-министърът на икономиката Николай Павлов, организирана под наслов „Бранд България 2024 – модерният разказ за културата и туризма“. Събитието, което се проведе с подкрепата на Националния борд по туризъм, Общество „Културно наследство“, националната медия „Стандарт“, Министерството на туризма, Министерството на културата и Българската стопанска камара, обедини представители от различни сектори на обществото с една обща цел – изграждането на силна и привлекателна марка за страната.

В своето изказване заместник-министърът на икономиката, Николай Павлов, подчерта важността на „Бранд България“ като съвкупност от традиция, история и икономика. Той призова за обединение на усилията и сътрудничеството на всички сфери на обществото, за да се разработи модерен и привлекателен образ на страната. Павлов постави акцент върху ролята на туризма като структуроопределящ сектор в икономиката и подчерта възможностите за развитие, които той предоставя.

Заместник-председателят на Българската стопанска камара, Мария Минчева, разгледа значението на сътрудничеството между туристическия сектор, общинските власти и правителството. Тя подчерта важността на интегриран подход за изграждане на „Бранд България“, като цитира данни за приноса на туризма към БВП през 2022 г., който достигна над 2,8 млрд. лева. Минчева подчерта също, че туризмът предоставя значителен брой работни места и има огромен потенциал за развитие.

В съчетание с това, участниците в дискусията изразиха оптимизъм за бъдещето на „Бранд България“ и подкрепиха идеята за промяна на отношението към страната в медиите. Заместник-министърът Павлов призова за премахване на негативните стереотипи и акцентира върху възможностите и красотата на България като туристическа дестинация.

Организаторите на форума също така подчертаха важността на работата в синергия с експертите от различни области за постигане на успешната визия за „Бранд България“ през 2024 г. Събитието приключи с общото убеждение, че създаването на силна марка е обща задача, която изисква активното участие и принос от всички области на обществото.

Този форум предостави ценна възможност за диалог и обмен на идеи, които ще служат като основа за изграждането на „Бранд България“ като модерно, иновативно и привлекателно място за туризъм и бизнес.

Качествени мъжки дрехи на достъпна цена от онлайн магазин Sybrelo си грабни сега.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook