Банско продължава да сияе на върха на българския ски туризъм, като за единадесети пореден път се увенчава с престижната „Ски Оскар“. Този статус беше официално потвърден според резултатите от анонимно гласуване, проведено от професионалисти в ски индустрията, потребители на услугата, туроператори, агенти и медии. Информацията бе предоставена от концесионера на ски зоната „Юлен“ АД, който отчита това значимо постижение за Банско.

Според изявлението на концесионера, над 4 милиона души са взели участие в гласуването, което придава допълнително тегло на този престижен приз.
Едно от най-големите признания от гласуването отиде към „Кемпински хотел Гранд Арена Банско“, който бе определен за най-добър ски хотел на България. Този факт не само подчертава качеството на ски услугите в Банско, но и подчертава ролята на луксозните хотели в тази преуспяваща ски дестинация.

Ски туризмът играе ключова роля в световния пазар на пътувания и туризъм. Според статистиката, около 400 милиона пътувания на скиори се регистрират годишно в над 2500 ски курорта по света, предлагащи общо над 6 милиона хотелски легла.

Иван Обрейков, маркетинг директор на „Юлен“ АД, изрази удовлетворението си от новото постижение и подчерта важността на този приз за имиджа на града, на ски зоната и на България като цяло. Той подчерта също, че цената на сезонната карта за съоръженията в Банско е останала непроменена от две години, въпреки високата инфлация и растящите цени на енергоизточниците.

От „Юлен“ АД добавиха, че през лятото на 2023 г. са направили инвестиции в инсталацията за технологичен сняг по дължината на ски пътя. Технологията на водещата фирма „ТехноАлпин“ (TechnoAlpin) позволява заснежаване на пистите в рамките на 72 часа при благоприятни условия – температура под минус 2 градуса и ниска влажност на въздуха. За новия сезон са закупени и две нови модерни снегоутъпкващи машини „Лейтнер“ (Leitner), които ще подпомогнат поддръжката на пистите.

Банско продължава да привлича вниманието на света като изключителна ски дестинация, обединяваща високо качество на услугите и атрактивни цени. С престижния ски „Оскар“ в ръцете си, този български курорт остава несъмнено на върха на ски туризма и създава нови перспективи за туристическата индустрия в страната.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Dividento.com във Facebook