Ню Йорк запазва водещата си позиция като глобален финансов център с лекота, въпреки силната конкуренция и усилията на други световни метрополиси. Според последните данни от Индекса на глобалните финансови центрове, публикувани и цитирани от Ройтерс, Ню Йорк оглавява класацията със 763 пункта.

Този индекс е резултат от обширно изследване, в което са взети предвид 147 различни фактора, а информацията е събрана от 121 влиятелни институции, включително Световната банка, ООН и ОИСР.

Този успех не е случаен, а резултат от дългогодишния ангажимент на Ню Йорк като международен финансов хъб. Градът привлича инвеститори и финансови институции със своята иновация, разнообразие и огромен обем на търговията. Ню Йорк е дом на световни финансови гиганти и се отличава с високата си степен на ликвидност и стабилност.

Втората позиция в този престижен списък се задържа от Лондон, който успява леко да съкрати изоставането си спрямо Ню Йорк. Градът получава 744 пункта в индекса, което представлява известно облекчение след прогнозите, че британската столица може да загуби своята статус на глобален финансов център поради Брекзит и напускането на някои компании в последните години.

Все по-близко след Лондон се нарежда Сингапур, който със своите 742 пункта „диша във врата“ на британската столица. Стремежът на Сингапур към иновации и развитие в областта на финансите го прави сериозен конкурент на световната сцена. В същото време, Хонконг се намира само на един пункт зад Сингапур, което предвещава остра битка за второто място в класацията.

Индексът на глобалните финансови центрове се обновява на всеки шест месеца и предоставя ценна информация за промените във финансовия пейзаж по света. Този индекс е резултат от усилията на мозъчния тръст „Зет/Йен“ (Z/Yen) базиран в Лондон и Китайския институт за развитие. Той не само отразява текущото състояние на глобалните финансови центрове, но и предсказва техния бъдещ успех и влияние върху световната икономика. Ню Йорк и Лондон продължават да доминират, но конкуренцията се затяга, и световната финансова карта продължава да се променя.

Качествени мъжки дрехи на достъпна цена от онлайн магазин Sybrelo си грабни сега.

Станете почитатели на Dividento.com във Facebook