Филипините се стремят да се превърнат в азиатска туристическа сила в рамките на следващите 5 години, съобщи министърката на туризма Кристина Фраско на среща на високо равнище на заинтересованите страни в Манила. Това стана по време на представянето на Националния план за развитие на туризма за периода 2023-2028 г.

Фраско обеща да „създаде филипинска туристическа индустрия, основана на филипинската култура, наследство и идентичност, която има за цел да бъде устойчива, адаптивна и конкурентоспособна, за да превърне Филипините в туристическа сила в Азия“. За да се постигне тази цел, министерството на туризма е набелязало седем точки, като един от приоритетите е подобряването на туристическата инфраструктура и достъпност.

Фраско обясни, че „общата цел е промяната на туристическата индустрия на Филипините, затова сме се заели с целта не просто да се съсредоточим в насърчаването на туризма, а по-важното – върху развитието на индустрията от нула, като се фокусираме не само върху нашите ключови дестинации, но и върху нашите нововъзникващи и по-малко известни дестинации“. Тя допълни, че може да се преобрази филипинската туристическа индустрия само ако се справят с предизвикателствата, с които се сблъскват непрекъснато в регионите.

За да се постигне поставената цел, Филипините трябва да се фокусират върху подобряването на туристическата инфраструктура и достъпността до местата за почивка. Освен това, трябва да се работи и върху устойчивото развитие на туризма, като се отдава приоритет на запазването на околната среда и наследството на страната.

Една от ключовите точки в Националния план за развитие на туризма е инвестирането в технологии, което ще доведе до по-ефективно управление на туристическите дейности. Министерството на туризма възнамерява да улесни туристите, като осигури дигитални услуги за резервации и плащания, както и приложения за мобилни телефони, които ще позволят на туристите да планират и организират посещенията си в страната.

Освен това, Филипинското правителство обмисля да отвори нови маршрути и да разшири възможностите за транспортиране на туристи до по-малко популярните дестинации. Целта е да се привлекат повече туристи и да се насърчи по-равномерното разпределение на тяхната посещаемост в страната.

Накрая, Филипините се стремят да привлекат туристи от различни точки на света, като насърчават разнообразието на културата и гостоприемството на страната. Това е свързано с подкрепата на местните общности и тяхното участие в туризма, като се насърчават малки предприятия и традиционните ремесла.

В заключение, Филипините имат ясна стратегия за развитието на туризма в страната, която е насочена към устойчивото развитие и запазването на културното и естественото наследство. С усилията си да подобрят туристическата инфраструктура и достъпността до по-малко популярните дестинации, както и чрез инвестиции в технологии и насърчаването на културното разнообразие, Филипините имат всички шансове да се превърнат в голяма туристическа сила в Азия.
Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Dividento.com във Facebook