Дървениците са кръвосмучещи, които могат да оставят след себе си червени петна и обриви по кожата, причинявайки дълготраен сърбеж. Те могат да бъдат унищожени с помощта на мощна прахосмукачка. Прахосмукачката може да ви помогне да се отървете от буболечките и техните яйца в движение. По същия начин можете дори да опитате да убиете дървениците с помощта на парочистачка. Високата температура, произведена от парочистачката, ще сглоби както буболечките, така и яйцата. Трябва да се насочите към почистване на зоните, където смятате, че може да се крият – под мебелите, в пукнатини, вътрешни пукнатини на стени и т.н.

Какво представляват дървениците?
Дървениците са малки насекоми, които са склонни да се хранят с човешка и животинска кръв. Те са активни през нощта, криейки се зад тъмни ъгли, пукнатини и пукнатини. Въпреки че вашият матрак е основно любимата им арена за хранене, тъй като им дава лесен достъп до кожата ви. Ухапванията им могат да ви попречат да спите добре. Но какво убива мигновено дървениците? Ефективни ли са домашните средства за защита при тях? Е, за да отговорим на притесненията ви, в тази статия ще разкрием съветите и триковете как и какво убива мигновено дървениците у дома.

Признаци, че имате дървеници
Преди да можете да се отървете от дървеници, ще трябва първо да определите дали имате зараза от дървеници по ръцете си. Проблемът с тези малки насекоми е, че трудно се забелязват. Има обаче сигнални признаци, които могат да ви помогнат да определите дали в матрака ви живеят дървеници.

Ръждиви или червени петна – Ако видите червени или ръждиви петна по матрака или спалното бельо, това най-вероятно е засъхнала кръв от тези насекоми.
Яйчени черупки – Черупките на яйцата не се забелязват толкова лесно, защото обикновено са малки и са по-светли на цвят, но внимавайте за малки петна от бяло или слонова кост по леглото, килима или дори мебелите ви, тъй като това са черупки от яйца на дървеници.
Черни точки – Ако забележите малки тъмни петна или черни точки върху леглото или матрака си, това може да са фекални вещества, както и кожата на по-млади буболечки, когато линеят.
Живи дървеници – Въпреки че тези насекоми са малки, те могат да станат по-големи и по-видими, след като се нахранят. Ако ги забележите върху мебелите или леглото си, ще трябва незабавно да предприемете стъпки за унищожаване на дървеници.
Освен това горепосочените точки са тези неща, които дървениците обичат най-много във вашата къща. Те са:

Въглероден двуокис: Това е причината дървениците да се активизират най-много през нощта, тъй като прекомерното отделяне на въглероден диоксид, отделян при дишането, е най-неустоим за тях след полунощ.
Мръсно/непрано пране: дървениците естествено привличат мръсни, използвани или непрани дрехи. Причината за това е, че дрехите ви миришат на вас, което ги кара да се насълзяват в устата, оставяйки ги вкъщи с тях.
Влажност или топлина: Стените на дома са топли и ако в случай на влага или влага, нашите къщи се превръщат в гостоприемно място за тях. Същата е и причината да се хранят с човешка и животинска кръв. Като се има предвид, че телата ни винаги са топли, ние правим хапка за тях.
Тъмно оцветено спално бельо: Дървениците харесват тъмнината, тъй като им дава място, където да се скрият и да се маскират добре. Така че, ако харесвате тъмните нюанси на спалното бельо и спалното бельо, но домът ви страда от сериозен случай на дървеници и други насекоми, трябва да преминете от тъмни цветове към светло или бяло спално бельо.
Митове около домашните средства за унищожаване на дървеници
Има няколко метода „направи си сам“ за премахване на дървеници. Може да сте опитвали тези методи, за да държите тези вредители настрана, но в крайна сметка да сте свидетели на липса на ефект. Да, някои от лекарствата не са лекарства, а чисти митове и не правят чудеса за вас. Ето какво трябва да спрете да използвате и да разбиете тези митове и за другите.

Нафталин – Нафталинът може да е ефикасен при отблъскването на насекомите от изяждането на вашите дрехи и спално бельо, но не прави нищо, когато става въпрос за премахване на дървеници.
Алкохол – пръскането на спирт върху места, където дървениците са склонни да се крият, може да убие някои от тях, но има и други, които лесно се размножават. Нещо повече, алкохолът може да бъде запалим, което представлява опасност от пожар, особено когато го напръскате върху меката мебел и вашия матрак.
Сушилни чаршафи – Има хора, които вярват, че използването на сушилни чаршафи за избърсване на техните мебели или матраци може да премахне дървениците. Въпреки това, няма доказателство, че това може да помогне за премахването на тези вредители в дома ви.
9 домашни средства за дървеници, които си струва да опитате
Има ли домашни средства за дървеници, които наистина работят? Обикновено трябва да оставите проблема с дървениците си на експертите. Но това не означава, че не можете да вземете нещата в свои ръце, докато чакате унищожителя на дървеници да пристигне. Ето няколко стъпки, които може да ви помогнат да намалите колонията от дървеници в дома си.

1. Топла вода
Ако подозирате, че дървениците са се настанили във вашето спално бельо, одеяла и дори в дрехите ви, време е да измиете нещата си старателно с пръскане на гореща вода. Важно е да използвате гореща вода, когато перете тези предмети, стига да могат да издържат на топлината, за да убиете дървениците. Термичната обработка е ефективен метод за премахване на тези досадни същества, тъй като те се дехидратират поради интензивната топлина. Поставете дрехите и спалното бельо също в сушилнята, за да им дадете още една доза топлина. Дървениците ще имат малък шанс да оцелеят след това.

2. Вакуум
Почистете с прахосмукачка спалното бельо, мебелите и дори малките пукнатини, които виждате по рамката на леглото, стените и тапетите. Дори пружинната кутия трябва да се вакуумира колкото е възможно повече. Вземете четка и я използвайте, за да разхлабите всички буболечки и яйца, които виждате по вашия матрак, мека мебел и други подобни. След това извадете вакуумния плик и запечатайте съдържанието му, преди да го изхвърлите. Не забравяйте да почистите и прахосмукачката си, докато го правите.

3. Парочистачка
Ако имате парочистачка у дома, можете също да премахнете дървениците от матрака и пружинната кутия. Изследванията сочат, че интензивната топлина е един от най-ефективните начини незабавно да се отървете от дървениците. Въпреки това, още по-добър вариант е да наемете професионална парочистачка или да потърсите професионална помощ. Екипът може да ви предостави задълбочен анализ на ситуацията с бъговете у вас и какво лечение е по-ефективно. Можете да избирате между – гореща обработка, студена обработка и химическа обработка според удобството, нуждите и бюджета.

4. Диатомит
Когато става въпрос за естествени средства за премахване на дървеници, диатомичната пръст е добър вариант, тъй като е прах без химикали, който може да елиминира различни видове вредители, включително дървеници. Това, което прави, е да дехидратира дървениците, което ги убива. Може да отнеме до една седмица, преди да видите резултатите. Бъдете внимателни, когато използвате диатомична пръст, тъй като може лесно да се вдиша. Използвайте маска за лице, за да предотвратите това и се уверете, че използвате и ръкавици. Използвайте само варианта на диатомичната пръст, одобрен от EPA за тази употреба.

5. Сода за хляб
Друг пример за домашни средства за премахване на дървеници е содата за хляб, която дехидратира насекомите, като премахва влагата. Можете да поръсите лек слой сода за хляб върху областите, в които смятате, че се задържат тези същества. Оставете праха да престои една седмица, преди да използвате прахосмукачката си, за да изсмучете всичко. Ще трябва да правите това често, докато не останат никакви буболечки или яйца.

6. Чай от черен орех
Чаят от черен орех има антибактериални, противогъбични и инсектицидни свойства, които могат да допринесат за премахване на нашествието във вашия дом. Вместо да изхвърляте използваните пакетчета чай от черен орех, поставете ги на места, които се считат за скривалища за дървеници. Това включва всички пукнатини, пукнатини и дори на первази и други подобни. Можете дори да поръсите сухите чаени листа върху матрака си, както и спалното бельо, за да премахнете не само буболечките, но и яйцата.

7. Масло от чаено дърво
Друго възможно средство за премахване на дървеници в дома ви е маслото от чаено дърво. Маслото от чаено дърво е известно със своите противогъбични, антисептични, антивирусни и антибиотични свойства, но има и антипаразитни свойства, които могат да премахнат паразитните дървеници. Това лекарство е ефективно само ако имате леко заразяване на ръцете си. Трябва да разредите 20 капки масло от чаено дърво в бутилка със спрей, пълна с вода, и да напръскате върху всички мебели, матраци, шкафове, възглавници, завеси и други подобни. Всички дрехи, спално бельо и спално бельо трябва да се изперат в гореща вода, за да се унищожат напълно.

8. Кайенски пипер
Какви други домашни средства за дървеници можете да използвате? Какво ще кажете за комбинация от лют червен пипер, риган и джинджифил? Докато този метод няма да убие дървениците, пикантността на джинджифила и лютия червен пипер, смесена със силния аромат на етерично масло от риган, може да отблъсне тези насекоми. Може също така да помогне, заедно с други методи за контролиране на тези вредители. Ще ви трябват по една чаена лъжичка лют червен пипер, етерично масло от риган и настърган джинджифил плюс чаша вода. Смесете всички съставки в тиган и оставете да поври около седем минути. Прецедете след това и прехвърлете в спрей бутилка. Напръскайте разтвора върху всички възможни входни точки на стаи, в които смятате, че ще има дървеници.

9. Спрей с масло от лавандула или мента
Лавандулата обикновено се свързва с почивка и релаксация, така че може да е изненада, че може да се използва за борба с дървеници. Точно както в случая с маслото от чаено дърво, лавандуловото масло може да се използва за напръскване на възможни скривалища на дървеници. Дори не е нужно да се притеснявате за някакви странични ефекти, защото етеричното масло от лавандула е безопасно дори за вас и вашите домашни любимци. Маслото от мента, от друга страна, може да помогне за отблъскването на тези досадни същества поради силния си аромат. Комбинирайте двете и ще имате естествен спрей, който може да ви помогне да се отървете от дървениците в дома си.

Заключение
Да се сблъскаш с нашествие от дървеници може да бъде дразнещо, особено когато продължават да се връщат. Въпреки това, докато чакате унищожителя, можете да използвате тези най-добри средства за контрол на дървеници, за да ги контролирате възможно най-много. Ако нищо не помага, наемете една от най-добрите фирми в гр. София за справяне на проблема с дървениците. Prevent Pest Control гарантирано ще премахне дървениците и то на отлична цена!

Италиански дифузер от SELYNTA си вземи сега.

Станете почитатели на Dividento.com във Facebook