Компания Peloton, която произвежда велосипеди и велоаргометъри, изтегля повече от 2 милиона Peloton Bike PL01 поради проблем с отделянето на седалката. Това решение на компанията беше взето след като повече от дузина потребители съобщиха за падания и наранявания, включително нарушена китка, синини и раздирания.

В изявление на своя уебсайт, Peloton заяви, че работи заедно с Комисията за безопасност на потребителските продукти (CPSC) за доброволното изтегляне на велосипеда. CPSC съобщи, че проблемът е свързан с това, че седалката на велосипеда може да се счупи неочаквано по време на употреба, „представяйки риск от падане и нараняване за потребителя“.

Преди изтеглянето, Peloton получи 35 съобщения за отделянето на седалката от велосипеда по време на употреба, от които 13 включват наранявания, предизвикани от падането. Тези инциденти са при около 2,2 милиона продадени в САЩ към 30 април 2023 г., посочва Peloton. Засегнатите велосипеди са били продадени между януари 2018 г. и май 2023 г. в САЩ.

Това не е първият случай, в който Peloton е принуден да изтегли своите продукти поради проблеми с безопасността. Преди това компанията обяви изтегляне на машината си Tread+ след съобщения за смърт на дете и десетки наранявания.

Засегнатите потребители на Peloton Bike PL01 са уведомени да „спрат незабавно употребата на изтегляните велосипеди“ и да се свържат с компанията за безплатен ремонт. Тези потребители ще получат безплатна седалка, която може да бъде инсталирана от тях сами.

Изтеглянето на повече от 2 милиона Peloton Bike PL01 може да има значително въздействие върху финансовото положение на компанията. Въпреки че Peloton съобщи за над 4 милиарда долара приходи през финансовата година, която завърши на 30 юни 2022 г., събитията от последните месеци може да доведат до значителни загуби.

Това може да доведе до допълнителни проблеми за Peloton, която вече се сблъсква с други предизвикателства. Например, компанията пострада сериозно от глобата, която беше наложена от Комисията за безопасност на потребителските продукти за изтегляне на Tread+ машината. Освен това, компанията има проблеми с доставките и производството на уредите си, което допълнително може да окаже негативно въздействие върху нейната печалба.

Независимо от това, Peloton заяви, че е ангажирана с безопасността на своите потребители и продължава да работи заедно с CPSC, за да гарантира, че нейните продукти отговарят на всички необходими стандарти за безопасност. Компанията също така се похвали, че ще направи всичко възможно, за да изпълни своите ангажименти по отношение на ремонтите на засегнатите велосипеди и ще работи усилено, за да се възстанови доверието на своите потребители.

Независимо от това, е ясно, че Peloton ще трябва да направи сериозни усилия, за да се справи с последиците от изтеглянето на повече от 2 милиона Peloton Bike PL01 велосипеди. Компанията ще трябва да поеме отговорността за проблемите си и да се увери, че всички нейни продукти отговарят на най-високите стандарти за безопасност, за да възстанови доверието на потребителите си и да продължи да расте като компания.

Италиански дифузер от SELYNTA си вземи сега.

Станете почитатели на Dividento.com във Facebook