Сезонът на зимните спортове в българските планински курорти стъпва с уверени крачки, като всички готовности за посрещането на туристи са вече наредени. В съобщение на официалния уебсайт на „Пампорово ски“ е обявено, че официалното откриване на сезона в Пампорово е установено за 15 декември. За радост на обичателите на зимните спортове, в деня на откриването ще има промоционални цени за лифт картите.

От представителите на „Пампорово ски“ съобщават, че вече има достатъчно снегова покривка както на връх Снежанка, така и на Студенец. В резултат на инвестициите на „Пампорово“ АД, новият шестседалков лифт е готов за употреба, а южната ски зона е подложена на обновление. В плана за развитие на курорта влиза и изграждането на детски ски парк в ски център Малина. Допълнително, компанията е инвестирала в 12 нови оръдия за изкуствен сняг по пистата към Смолянски езера, като това осигурява перфектни условия за зимния сезон.
На 15 декември се очаква и стартът на зимния сезон в „Боровец“, където екипът на „Бороспорт“ е изцяло подготвен за посрещането на туристите. Специален акцент в подготовката е поставен върху пистите, а системата за изкуствен сняг е значително разширена в ски център „Ситняково“. Нови стационарни и подвижни оръдия от последно поколение са добавени, гарантирайки идеални условия за ски и сноуборд.

Община Банско обяви, че зимният туристически сезон в този популярен курорт ще стартира на 16 декември. Откриването ще бъде озарено от празнична програма, започваща в 9:30 часа на Бъндеришка поляна, където туристите ще могат да се забавляват с игри и концерт. На писта „Томба“ ски спортисти от Банско ще направят първите си спускания. Вечерта на централния градски площад ще се проведе кулинарно представяне и дегустация на традиционни ястия, а официалното откриване на Ски сезон 2023-2024 ще бъде от 18:00 часа, съпътствано от специални гости – Дебора Компаньони и Марк Жирардели.

Въпреки всички подготовки, столичната ски зона се сблъсква със законови ограничения, които затрудняват стартирането на сезона. Липсата на модерна инсталация за производство на технически сняг и необходимото количество вода представляват предизвикателства за столичния курорт, което ограничава възможностите за ранно откриване на сезона.

Качествени мъжки дрехи на достъпна цена от онлайн магазин Sybrelo си грабни сега.

Станете почитатели на Dividento.com във Facebook