Египет засилва своето усилие да привлече туристи, като предлага визи при пристигане за граждани от няколко страни. Според Националната банка на Египет, приходите от туризъм през втората половина на 2022 година достигнаха 7,8 милиарда долара, което е увеличение с 25,7 процента на годишна база. Информацията е цитирана от онлайн изданието на списание „Иджипт тудей“.

През първото тримесечие на 2023 година броят на туристите е нараснал с 33 процента. Изпълнителният директор на Борда за промотиране на туризма Амр ел Кади заяви в интервю за Си Ен Би Си Арабия, че целта на египетските власти е петнадесет милиона души да посетят страната през настоящата година.

В своята национална стратегия Египет предвижда да достигне бройката от тридесет милиона туристи годишно до 2028 година. Министърът на туризма и на паметниците на културата на Египет Ахмед Иса обяви, че това може да се постигне чрез развитие на туристическите услуги, подкрепа на авиационния сектор и подобряване на инвестиционния климат.

Въвеждането на визи при пристигане за китайски, индийски, израелски, ирански и част от турските граждани също е една от мерките за постигане на амбициозната цел. Тази мярка ще улесни достъпа до Египет и ще привлече повече туристи от тези държави.

След като туризмът е основен източник на доходи за Египет, страната продължава да инвестира в този сектор. С постоянното развитие на туризма, страната може да очаква растеж на икономиката и по-добър жизнен стандарт за местното население.

Качествени мъжки дрехи на достъпна цена от онлайн магазин Sybrelo си грабни сега.

Станете почитатели на Dividento.com във Facebook