Bittrex Inc, една от водещите криптовалутни борси в света, подаде молба за защита от фалит след като беше обвинена от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) в нерегистрирано управление на ценни книжа. Компанията прекрати дейността си в САЩ на 30 април, но заяви, че това няма да се отрази на дейността на Bittrex Global, която обслужва клиенти зад океана.

Bittrex има активи и пасиви на стойност между 500 млн. и 1 млрд. долара, според молбата за обявяване в несъстоятелност, подадена в съда в щата Делауеър. Криптоборсата заяви, че все още държи криптоактивите на американските клиенти, които не са изтеглили средствата си преди 30 април. Компанията планира да поиска от съда по несъстоятелност ограничено повторно отваряне на клиентските сметки, за да може криптовалутите да бъдат възстановени на клиентите.

Това не е първият случай на фалит в криптоиндустрията. Няколко компании са изпаднали в несъстоятелност през последната година, повлияни от спада в цените на активите, подновения регулаторен контрол, а в случая с някогашната водеща борса FTX – от обвинения в престъпления.

Компанията също така се съгласи да плати 29 млн. долара глоба на Министерството на финансите на САЩ за „очевидни нарушения“ на санкциите срещу някои държави и на Закона за борба с пране на пари. Службата за контрол на чуждестранните активи към Министерството на финансите е най-големият необезпечен кредитор на Bittrex с над 24 млн. долара задължения. Другите най-големи кредитори са предимно клиенти на криптоборсата.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Dividento.com във Facebook