Samsung официално обяви, че сключва партньорство с Централната банка на Корея за провеждане на технически изследвания за създаване на цифрова валута. Това съобщение идва от южнокорейската компания за потребителска електроника и бе потвърдено от CNVS.

Според Samsung, цифровата валута, разработена от Централната банка (СВДС), ще функционира „офлайн“ и ще позволява изпращането на плащания между собствениците на смартфони и часовници Galaxy благодарение на вградения защитен чип в устройствата.

Плащанията могат да се извършват между устройствата чрез безжичната NFC технология, която е вградена в смартфоните и позволява безконтактни плащания, посочва Samsung.

Samsung подчертава, че през последната година са разработили решение, което комбинира NFC технологията със СВДС. Това позволява на потребителите да извършват плащания, дори когато нямат интернет връзка, допълва компанията. В комюнике Samsung допълва, че с банкатаа ще продължат да изследват и минимизират рисковете, свързани с офлайн плащанията, с цел да осигурят надеждни транзакции при извънредни ситуации, дори без мрежова връзка.

„Много сме доволни, че сме първата централна банка, която разработва офлайн подобна валута технология в партньорство със Samsung Electronics“, съобщават от Централната банка на Корея.

Надяват се, че Република Корея ще продължи да развива офлайн технологията, сектор, който активно се изследва от глобалните централни банки.

Някои страни водят напредък в своите изследвания и експерименти с така наречените СВДС, с надеждата, че това може да улесни незабавното пращане на пари от потребителите. Китай вече е създал цифрова версия на китайската юана и изпитва своята СВДС технология в много градове, докато и в САЩ се изследва внимателно дали да бъде въведена цифрова версия на долара и как ще функционира тя.

Практическите ползи от СВДС, въпреки това, са предмет на разискване от страна на някои анализатори, като се има предвид колко лесно е да се извършат трансфери със съществуващите методи в момента. Въпреки това, въвеждането на цифрови валути и разработването на СВДС продължава да привлича вниманието на множество страни, търсещи начини да оптимизират и ускорят финансовите транзакции.

Качествени мъжки дрехи на достъпна цена от онлайн магазин Sybrelo си грабни сега.

Станете почитатели на Dividento.com във Facebook