Трите водещи банки в Дубай отчитат обща годишна нетна печалба от 3,95 милиарда долара. тя се дължи на подобрените оперативни условия, тъй като възстановяването на икономическите дейности през 2021 г. стимулира възстановяването на бизнеса и приходите от инвестиционно банкиране.

Най-голямата банка в Дубай Emirates NBD’s, има годишната печалба от 2,5 милиарда долара за 2021 година. През 2020 г. отчита 1,89 милиарда долара. Това е увеличение от 34%.

Най-голямата ислямска банка в ОАЕ, Dubai Islamic Bank (DIB), заяви, че нетната печалба на нейната група е нараснала с 39% на годишна база до 1,2 милиарда долара през 2021 г. в сравнение с 860 милиона долара предходната година.

Междувременно Emirates Islamic Bank каза, че нейната годишна чиста печалба се е увеличила значително до 224 милиона долара, коетоае е 271% увеличение в сравнение със 131 милиона долара през предходната година. Това е поради по-висок нефинансиран доход и значително намаляване на цена на риска, отразяваща икономическото възстановяване в държавата от Персийския залив.
Станете почитатели на Dividento.com във Facebook