Водещата авиокомпания за товарни дронове „Дронамикс“ (Dronamics) обяви днес успешния завършек на първия тестов полет на изцяло готовият прототип на самолета й „Черен лебед“ на летище Балчик, съобщи „Яхуу файненс“. Така тя показа потенциала, с който разполага логистичната индустрия, за да повиши ефективността при транспортиране на продукти.

Създадена от желанието на двама братя да открият по-бърз, по-зелен и по-достъпен начин за доставка на стоки, „Дронамикс“ си е поставила за цел да осъществи доставката същия ден и навсякъде. Важното постижение е резултат от месеци на наземни тестове и тестване на по-малки самолети. Самолетът „Черен лебед“ е бил пилотиран дистанционно от двама пилоти на търговски самолети от наземната контролна станция на „Дронамикс“.

Успешният тестови полет утвърждава лицензираната технология за товарни дронове за търговски полети в Европа, която ще стартира по-късно през годината и ще обслужва различни промишлени отрасли с бързо и икономично решение, за да посрещне нарасналите потребителски нужди.

„От деня, в който за първи път си представихме как би изглеждал „Черен лебед“, работим за осъществяването на този полет. Днес ние написахме история и сме горди, че показахме валидността на нашата дрон технология“, заяви съоснователят и главен изпълнителен директор на „Дронамикс“ Константин Рангелов.

„Бяха необходими огромно количество работа, вяра и устременост, за да докажем, че това, което сме предвидили, работи. Сега можем да се съсредоточим върху следващата ни стъпка -разгръщането на търговските ни операции и не можем да бъдем по-развълнувани, отколкото сме в момента“, каза той.

„Дронамикс“ е водещ разработчик и оператор на дронове с голям обсег, създаден специално за товари. „Черен лебед“ може да пренася 350 килограма на разстояние до 2500 километра, което е с 80 на сто по-бързо, 50 на сто по-евтино и с 60 на сто по-малко емисии, отколкото алтернативните начини за транспорт, включително и въздушния транспорт.

Първият полет беше с продължителност от 10 минути и 27 секунди, като средната скорост беше около 140 километра в час. Апаратът се издигна на височина от около 610 метра.

С успешния тестов полет „Дронамикс“ потвърждава своето предназначение да промени логистичната индустрия и да революционизира начина, по който стоките се доставят. Според компанията, внедряването на технологията на „Черен лебед“ ще доведе до по-бързи и по-ефективни доставки, намаляване на разходите и околната емисия.

Очаква се, че лицензираната технология за товарни дронове на „Дронамикс“ ще привлече интерес от различни промишлени сектори, като в сферата на доставките на стоки, медицинската индустрия, селското стопанство и други. Стремежът на компанията да осигури доставка същия ден и навсякъде може да промени начина, по който бизнесът функционира, като предоставя по-голяма гъвкавост и ефективност във всяка отрасъл.

С „Черния лебед“ „Дронамикс“ се насочва към бъдещето на логистиката, като отваря врати за нови възможности и потенциал за икономически и екологичен напредък. С тази успешна премиера на „Черния лебед“, компанията демонстрира способността си да предоставя бързо, ефективно и устойчиво решение за доставка на стоки.

Едно от големите предимства на дроновете за товари е възможността им да доставят пратки в недостъпни или отдалечени райони, където традиционните методи за доставка са ограничени. Това може да бъде от особена полза за доставката на медицински материали и лекарства в отдалечени селски райони или при бедствия, когато достъпът е затруднен.

Очаква се, че въвеждането на „Черния лебед“ на пазара ще доведе до значително подобрение на логистическите вериги, като намали времето за доставка и разходите за транспорт. Това може да окаже влияние и върху цялостната икономика, като се стимулира бизнесът и се улеснява международната търговия.

Със своята технология „Дронамикс“ променя представата ни за бъдещето на логистиката и доставките. Освен по-бързи и по-ефективни доставки, внедряването на дронове за товари може да доведе до намаляване на трафика на пътищата, разширяване на географското покритие на доставките и намаляване на емисиите от транспорта.

С успешния тестов полет на „Черния лебед“ „Дронамикс“ се утвърждава като водеща компания в областта на товарните дронове и създава нови възможности за по-ефективна и устойчива логистика. В бъдеще можем да очакваме все по-широко приложение на дроновете в различни сектори и промени в начина на който стоките се пренасят и доставят. Потенциалът на дроновете за товари е огромен и може да промени как функционира цялата логистична индустрия.

С развитието на технологиите и непрекъснатите иновации в областта на дроновете, „Дронамикс“ ще бъде в състояние да предложи още по-надеждни, ефективни и интелигентни решения за доставка на стоки. Това отваря врати за нови възможности в различни сектори, включително електроника, мода, фармацевтика и дори хранителната индустрия.

С прилагането на дроновете за товари, компании ще могат да предложат по-бърза доставка на своите продукти, което ще повиши клиентското удовлетворение и конкурентоспособността им на пазара. Освен това, транспортирането на стоките по въздух ще намали трафика на пътищата и ще намали емисиите от транспорт, допринасяйки за по-чиста и устойчива околна среда.

„Дронамикс“ е отличен пример за иновативна компания, която съчетава вълнуващи технологии със стремежа си да промени начина, по който светът функционира. С тяхния „Черен лебед“ дрон, те откриват нови хоризонти и ни пренасят в бъдещето на доставките и логистиката. Сега, след успешния тестов полет, очакваме с нетърпение да видим как „Дронамикс“ ще промени парадигмата на транспорта и как ще допринесе за по-ефективна, бърза и екологична доставка на стоки.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Dividento.com във Facebook