Cruise, звеното на General Motors Co. за самоуправляващи се превозни средства, се разширява в Хюстън и Далас с услугата си за роботикакси. Компанията първоначално ще предлага превози на служители, като превозните средства ще имат шофьор зад волана, който ще може да поеме контрол във всеки един момент. След като колите станат напълно автономни, Cruise ще започне да таксува пътниците.

Освен това, компанията за автономни превозни средства има амбициозна цел да генерира 1 млрд. долара приходи през 2025 година. Cruise вече предлага услугата си за таксуване на пътници в Сан Франциско, Остин и Финикс. Сега те ще разширят дейността си в Хюстън и Далас.

Интересно е, че компанията не посочва кога ще премахне шофьора зад волана в превозните средства в Хюстън. В Остин водачът беше изваден през декември, само няколко месеца след стартирането на услугата. Cruise има 300 коли в три града, но повечето от тях се намират в Сан Франциско.

General Motors инвестира около 2 млрд. долара годишно в подразделението Cruise, с надеждата да генерира достатъчно приходи, за да се издържа и да мина към печалба. Cruise си постави за цел да отчете 50 млрд. долара приходи до 2030 година и да бъде ключова част от целта на компанията майка за удвояване на общите приходи до 240 млрд. долара дотогава.

Според говорител на звеното, Cruise иска да изгради бизнес със своята технология за самостоятелно управление. Това със сигурност ще промени начина, по който хората се придвижват. С разширяването на услугата в Хюстън и Далас, Cruise ще има по-широко присъствие на пазара на роботикаксита в САЩ и ще се изправи срещу конкуренцията на други големи компании като Uber и Lyft. Въпреки че технологията за автономни превозни средства все още не е достигнала пълната си зрялост, Cruise има големи амбиции за бъдещето. Съгласно плановете на компанията, до 2030 г. Cruise ще отчете приходи от 50 млрд. долара и ще бъде ключов играч в бъдещето на транспортната индустрия. Въпреки това, има много пречки пред технологията за самоуправляващи се автомобили, включително законодателството и безопасността на пътя, които трябва да бъдат преодолени, преди да стане рутина за всекидневна употреба.

Италиански дифузер от SELYNTA си вземи сега.

Станете почитатели на Dividento.com във Facebook