Платформата за продажба на ръчно изработени стоки Etsy надмина пазарните очаквания за тримесечните си приходи, като постигна 10,6% ръст в нетните приходи до 640,9 млн. долара през тримесечието, завършило на 31 март. Това беше предизвикано от по-високите цени на трансакциите и растящото търсене на различни продукти, включително персонализирани подаръци, което продължава да поддържа популярността на платформата сред купувачите.

Според информацията на Ройтерс, това доведе до 2% повишение на цената на акциите на Etsy по време на следборсовата търговия в сряда. Въпреки че консолидираните брутни продажби на продукти (GMS) се понижиха с 4,6% до 3,1 млрд. долара през последното тримесечие, компанията успя да регистрира ръст в нетните си приходи.

Компанията прогнозира, че приходите ѝ за второто тримесечие ще достигнат между 590 млн. и 640 млн. долара, което е по-малко от очакванията на анализаторите, които предвиждаха 625,4 млн. долара. Въпреки това, коригираната EBITDA за отчетния период е 170,3 млн. долара, което надхвърля средната прогноза на анализаторите от 166,6 млн. долара.

Въпреки че компанията усети натиск върху потребителските разходи, особено при домакинствата с по-малки бюджети, и спадове в някои по-големи категории, успехът на Etsy продължава да расте, подкрепен от търсенето на уникални продукти и персонализирани подаръци, което отразява нарастващата тенденция за индивидуалност в потребителското поведение.

Италиански дифузер от SELYNTA си вземи сега.

Станете почитатели на Dividento.com във Facebook