Гигантът в световната технологична индустрия „Алфабет“ планира да добави нова функция към своята търсачка „Гугъл“ – изкуствен интелект, който може да разговаря с потребителите. Това беше потвърдено от главния изпълнителен директор на компанията, Сундар Пичай, в интервю за в. „Уолстрийт джърнъл“.

Тази нова функция, базирана на изкуствения интелект, ще помогне на „Гугъл“ да изпълнява многобройни заявки за информация от различни области на знанието, каза Пичай. Това е важна крачка за компанията, която генерира повече от половината от приходите на „Алфабет“ чрез търсене на информация.

Въпреки че има опасения, че новата услуга на „Гугъл“ може да представлява заплаха за бизнеса й, свързан с търсене на информация, Пичай отхвърли тези страхове. Той смята, че въвеждането на изкуствения интелект в „Гугъл“ е необходимост, която ще помогне на компанията да се развива и да остане конкурентна на пазара.

След като беше пуснат на пазара чатботът „ЧатДжиПиТи“ (ChatGPT) на „Майкрософт“, който беше разработен от стартъп компанията „Оупън Ей Ай“ (OpenAI), „Алфабет“ реши да се включи в борбата за място на пазара на изкуствен интелект. Това е един от начините, по които „Алфабет“ се опитва да се конкурира с „Майкрософт“ и да запази позицията си на лидер в технологичния сектор.

Не е ясно кога точно потребителите на „Гугъл“ ще получат достъп до новата функция, но главният изпълнителен директор на „Алфабет“ подчертава, че компанията продължава да усъвършенства чатбота си, който е създаден въз основата на изкуствения интелект „Бард“ е разработен да помага на потребителите да намерят отговор на конкретен въпрос чрез обработка на масивни данни и предоставяне на точен отговор. С новата функция, „Гугъл“ ще може да предоставя не само точни отговори, но и да се включи в диалог с потребителите, като предоставя допълнителна информация и дава съвети.

Новата функция ще донесе значителни промени в начина, по който потребителите използват търсачката „Гугъл“ и може да доведе до по-добро задоволяване на техните нужди и предпочитания. В същото време, тя ще засили конкуренцията между „Алфабет“ и „Майкрософт“, който вече предлага подобна функционалност в своята чатбот услуга „ЧатДжиПиТи“.

Създаването на новата функция, базирана на изкуствен интелект, е част от стратегията на „Алфабет“ да усъвършенства своите продукти и да заеме по-доминираща позиция на пазара на технологични продукти. В бъдеще, можем да очакваме да видим още иновации, базирани на изкуствен интелект, в продуктите на „Алфабет“ и други големи технологични компании, като това може да промени начина, по който живеем и работим в бъдеще.
Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Dividento.com във Facebook